Web Analytics
More
    Reklāma

    Enefit attīsta enerģijas uzkrāšanu un strauji audzē klientu skaitu

    Jaunākie raksti

    Energokompānija Enefit šogad mājsaimniecību segmentā strauji palielinājusi mājsaimniecību klientu portfeli, kas sasniedz jau 100 000 klientu un izstrādā jaunus pakalpojumus. Uzņēmuma apgrozījums pirmajos deviņos mēnešos sasniedzis 140 miljonus eiro, savukārt EBITDA jeb peļņa pirms procentiem, nodokļiem un amortizācijas šajā periodā bija 2,1 miljons eiro. Uzņēmuma turpmākās attīstības fokusā ir elektroenerģijas uzkrāšanas risinājumu jeb bateriju piedāvājums gan mājsaimniecībām, gan uzņēmumiem, kā arī elektroauto uzlādes tīkla izveide.

    Klientu skaita pieaugums par 56% nepilna gada laikā un sekmīgie  finanšu rezultāti panākti, efektīvi  īstenojot uzņēmuma stratēģiju – strauji palielināt vēja un saules elektrostaciju skaitu Baltijā, kā arī aktīvi izstrādāt jaunus produktus un pakalpojumus. Arvien lielāku interesi gūst enerģijas uzkrāšanas risinājumi.

    Reklāma

    Jau šobrīd mājsaimniecībām tiek piedāvātas baterijas ar kapacitāti no 5 līdz 15 kWh elektrības uzglabāšanai. Nākamais solis ir piedāvāt Latvijas uzņēmumiem lielas jaudas enerģijas uzkrāšanas risinājumus ar kapacitāti divi un vairāk megavati. Šos risinājumus varēs izmantot gan saražotās enerģijas pārpalikumu uzkrāšanai, gan arī radīs iespēju klientiem iesaistīties energosistēmas balansēšanas pakalpojuma sniegšanā. Šādi piedaloties elektroenerģijas tirgū, bateriju īpašnieki varēs saņemt papildu ienākumus no balansēšanas pakalpojuma sniegšanas.

    Kā norāda Enefit vadītājs Krists Mertens, nākamajā periodā Enefit atbilstoši uzņēmuma stratēģiskajiem mērķiem turpinās izvērst savu pamatdarbību gan privātpersonu, gan juridisko klientu segmentos, vienlaikus attīstot un ieviešot arī jaunus enerģijas produktus un pakalpojumus. To vidū ir gan elektrības uzkrāšanas tehnoloģiju aktīva ieviešana, gan viedo risinājumu attīstība ar mērķi veicināt aktīvo lietotāju skaita tālāku pieaugumu un iesaisti elektroenerģijas tirgū. Norit aktīvs darbs arī pie lielo saules paneļu parku izveides ar mērķi stiprināt energoietilpīgo Latvijas uzņēmumu konkurētspēju. Turpinās darbs pie elektroauto publiskās uzlādes infrastruktūras izveides visā valsts teritorijā, t. sk. piesaistot Eiropas fondu līdzfinansējumu, kura ietvaros šogad jau noslēgti līgumi par septiņu jaunu ātro uzlādes punktu izbūvi uz galvenās nozīmes autoceļiem Latvijā.

    Saules enerģijas parku izveide šogad ir aktuāla uzņēmumu segmentā, kur Enefit drīzumā nodos ekspluatācijā vienu no Latvijā lielākajiem saules enerģijas parkiem uzņēmuma pašpatēriņam ar kopējo jaudu 4,5MW. Nupat ir pabeigts arī saules parku komplekss lauksaimniecības uzņēmumam Gaižēni Bauskas un Cēsu novadā ar kopējo saules parku jaudu teju 1MW.

    “Uzņēmuma spēja ātri reaģēt uz mainīgajiem tirgus apstākļiem, sekmīga pielāgošanās pieprasījuma izmaiņām un darbības efektivitātes celšana ir bijis pamats sasniegtajam rezultātam. Skatoties uz priekšu, paredzu, ka konkurence elektroenerģijas tirgū turpinās pieaugt un cīņa par klientu piesaisti kļūs tikai spēcīgāka. Vienlaikus jau veiktie uzņēmuma darbības uzlabošanas pasākumi ļauj būt drošiem, ka stabila izaugsme turpināsies arī nākamajos periodos,” pauž K. Mertens.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    3 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Skābene
    16.10.2023 11:27

    Varētu bišķi vairāk par to balansēšanu? Vai pareizi saprotu, ka Enefit izmantos iedzīvotāju akumulatorus, lai balansētu tīklu un par to arī maksās? Kā tas tiks vadīts un uzraudzīts? Jeb arī būs milzīgi centralizēti ekumulatoru parki, līdzīgi kā Teslas parki ASV?

    edza
    16.10.2023 13:08
    Reply to  Skābene

    ASV arī privātajiem tiek piedāvāts uzstādīt mājās baterijas un ar to var nopelnīt.

    ejoke
    16.10.2023 17:00

    kad kads no tirgotajiem piedavas ka Igaunija vismaz elektriba, gaze no viena tirgotaja ar atlaidi vai ka citur eiropa – internets, telekomunikacijas, elektriba, gaze no viena piegadataja

    kamer sadales tiklu OIK2 dzivos tarifi kas ir 2reizes augstaki ka igaunija nedos realu pienesumu ne iedzivotajiem, ne uznemumiem jo pašos pamatos ir šķiba sistema

    Reklāma