Web Analytics
More
    Reklāma

    Kosmosa jaunuzņēmums “Astra” meklē glābšanas riņķi, lai izvairītos no bankrota

    Jaunākie raksti

    Iepriekš jau gana daudz esam rakstījuši par kosmosa tehnoloģiju jaunuzņēmumu “Astra” un tā veiksmēm un neveiksmēm. Pirms teju diviem gadiem “Astra” pirmo reizi veiksmīgi sasniedza orbītu. Savukārt pēc dažiem mēnešiem, 2022. gada martā, uzņēmums veica pirmo veiksmīgo komerciālo misiju. Kopumā “Astra” gājis kā pa kalniem un lejām, taču pēdējo gadu par to vispār nekas netika dzirdēts. Tieši tāpēc lielāks vai mazāks pārsteigums ir par to, ka “Astra” tagad meklē veidus, kā nebankrotēt.

    Jaunākās ziņas liecina, ka, lai izvairītos no bankrota, “Astra” apsver iespēju pārdot lielāko daļu jeb 51% no sava raķešu ražošanas biznesa. Uzņēmums arī plāno tirgot savas raķešu rūpnīcas daļas, iekārtas vai dzinēju biznesa daļas, lai iegūtu tik ļoti nepieciešamo naudu. Ar šo lietu pazīstami cilvēki teikuši, ka “Astra” vēlas izveidot meitasuzņēmumu un šādā veidā iegūt jaunas finanansējuma piesaistes iespējas.

    Reklāma

    Kalifornijā bāzētā raķešu ražošanas un palaišanas kompānija jau vairākus mēnešus cenšas novērst bankrotu. “Astra” tirgus vērtība šobrīd ir aptuveni 24 miljoni ASV dolāru, kas ir krietni mazāk nekā pirms diviem gadiem, kad uzņēmuma novērtējums sasniedza 2,1 miljardu dolāru.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    2 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    bobis
    13.10.2023 16:15

    Uznemums kas sajedz finanses, ka cuka apelsinos, pat valsts finansialais atbalsts nepalidzes.

    zābaks
    16.10.2023 15:05

    lai pārdod Maskam

    Reklāma