Web Analytics
More
    Reklāma

    Mazais kosmosa startaps “Astra” kļūs par 2.1 miljardu USD vērtu publisku kompāniju

    Jaunākie raksti

    Kosmosa tehnoloģiju startaps “Astra“, kas daudziem varētu būt visai svešs, nolēmis kļūt par publisku kompāniju. Ja viss notiks kā paredzēts, “Astra” kļūs par pirmo mazo raķešu ražotāju un kopumā otro kosmosa uzņēmumu, kas nolēmis kļūt publisks. Pirmā, protams, ir Ričarda Brensona radītā “Virgin Galactic“.

    Pirmo reizi kosmosa augstumus ASV Ziemeļkalifornijas štatā bāzētā “Astra” sasniedza pērnā gada decembrī, kad tās nesējraķete sasniedza orbītu. Tā uzņēmumam bija diezgan svarīga misija, kas esot izdevusies labāk nekā cerēts. Šis sasniegums mazo kompāniju ierindo starp tiem nedaudzajiem uzņēmumiem, kas vispār jebkad sasnieguši kosmosa augstumus.

    Reklāma

    “Astra” jau ieplānojusi 50 raķešu palaišanas klienta, tostarp NASA, uzdevumā, iekasējot vairāk nekā 150 miljonus ASV dolāru. Papildus tam uzņēmums nolēmis spert zīmīgu soli – iekāpt akciju tirgū, padarot savu biznesu publisku. Lai to panāktu, “Astra” apvienosies ar uzņēmumu “Holicity” (HOL), ko plānots paveikt šī gada otrajā ceturksnī. Pašreiz savu jāvārdu tam devušas abu uzņēmumu valdes, taču vēl jāsagaida piekrišana no “Holicity” akcionāriem. Pēc darījuma noslēgšanas apvienotais uzņēmums ar to pašu nosaukumu “Astra” tiks iekļauts NASDAQ indeksā un kļūs par publisku kompāniju, kas akciju tirgū būs atrodama pēc apzīmējuma “ASTR”. Savukārt tās vērtība būs tuva 2.1 miljardam USD.

    Kosmosa startapa “Astra” dibinātājs un izpilddirektors Kriss Kemps (Chris Kemp) uzsver, ka šis darījums ļauj spert platu soli tuvāk uzņēmuma misijai uzlabot dzīvi uz Zemes no kosmosa augstumiem. Šādā veidā “Astra” varēs pilnībā finansēt savu plānu nodrošināt netraucētu un regulāru piekļuvi zemajai Zemes orbītai no jebkuras vietas uz planētas.

    AvotsAstra
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    5 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Krotow
    07.02.2021 21:41

    Konkurence kosmosa apgūšanā – labi. Taču raķetes viņi tur varētu nespridzināt. LEO apgabals jau tā ir pārvērsts par šrotu.

    digitalk
    07.02.2021 22:32
    Reply to  Krotow

    neviens neko nav spridzinājis (blasted to space), tā tulko gūgeļtransleits. tāpat nav palaistas 50 raķetes klientiem, jo Astra pirmo reizi gandrīz sasniedza paredzēto orbītu tikai decembrī.

    ...
    07.02.2021 22:55
    Reply to  digitalk

    apbrīnojami, ka blogeriem nerodas jautājumi, pārlasot satulkoto, kas tas par brīnumainu stārtapu, kas par veiksmi uzskata kosmosā uzspridzinātu raķeti….a varbūt arī nepārlasa.

    Kursors.lv
    07.02.2021 23:10
    Reply to  ...

    Chill, rīt pārlasīsim un sapratīsim vai nepieciešami kaut kādi labojumi.

    basket random
    15.12.2022 03:30

    Tā pati ideja. Kosmosa izpēte gūst labumu no veselīgas konkurences. Taču iespējams, ka raķete šajā vietā pat nav palaista.

    Reklāma