Web Analytics
More
    Reklāma

    ES brīdina Īlonu Masku par “X” izplatīto dezinformāciju saistībā ar karu Izraēlā

    Jaunākie raksti

    Šobrīd sociālajos medijos tiek plaši izplatīts dažāda veida saturs par Izraēlas un palestīniešu teroristu grupējuma “Hamas” karu. Protams, ka saistībā ar to plašos mērogos tiek izplatīta arī dezinformācija. Ņemot to vērā, Eiropas Komisijas Iekšējā tirgus komisārs Tjerijs Bretons (Thierry Breton) nosūtījis “X” (“Twitter”) bosam Īlonam Maskam vēstuli par dezinformācijas straujo izplatību šajā platformā un uzņēmuma pienākumiem saistībā ar Digitālo pakalpojumu likumu.

    Vēstule nosūtīta laikā, kad pētnieki un faktu pārbaudītāji ir brīdinājuši par dezinformācijas vilni platformā “X” saistībā ar “Hamas” iebrukumu Izraēlā. Vēstulē Maskam Bretons uzsvēris, ka “X” tiek izmantota nelegāla satura un dezinformācijas izplatīšanai Eiropas Savienībā (ES) un atgādināja par Digitālo pakalpojumu likuma prasībām attiecībā uz satura regulēšanu.

    Reklāma

    Bretons īpaši norādīja uz nepatiesa un modificēta satura izplatību “X”. Tas ietver ne tikai ar šo bruņoto konfliktu nesaistītus attēlus, bet pat saturu, kas balstīts uz videospēlēm. ES komisārs arī pieminēja “X” nesen mainīto sabiedrisko interešu politiku, sakot, ka izmaiņas “daudziem Eiropas lietotājiem radīja neskaidrības” par to, kāda veida saturs ir atļauts platformā.

    Īlons Masks savā atbildē uzsvēris, ka “X” politika tiek balstīta uz atvērtu un pārredzamu saturu, ko ES atbalsta. Viņš arī lūdzis Bretonam uzskaitīt konkrētus pārkāpumus, par ko ES pauž neapmierinātību. Masks norādījis, ka galvenais veids, kā šobrīd “X” tiek novērsta dezinformācijas izplatība, ir ar faktu pārbaudes rīka “Community Notes” palīdzību.

    Tiesa, kopumā “X” pieeju dezinformācijas apkarošanai varētu vērtēt kā neefektīvu, ņemot vērā, ka uzņēmums nesen noņēma rīku, kas ļāva ziņot par nepatiesu informāciju, kā arī atlaidis darbiniekus, kuri bija atbildīgi par dezinformācijas jautājumiem.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    24 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    xs1
    12.10.2023 09:51

    Visskarbāk šobrīd liekas tas, ka X-ā šobrīd katru dienu notiek ļoti daudz speisu, kur dažubrīd uzvācas pat 20 un vairāk tūkstoši cilvēku vienuviet un diskutē par karu Izraēlā … un tur vienuviet un vienā telpā kā saka ir parastie civilie irāņi, izraēlieši, jordānieši,utt. kuri vispār nesaprot, kas notiek valstī un neviens karu nevēlas. Bet lielā politika ir pavisam cita un nospļauties uz civiliem … nauda pāri visam.

    Roberts
    12.10.2023 17:47
    Reply to  xs1

    Palasiju postus no tā nova festa. Izveidots hotline kur var zvanit trance pasakuma apmekletaji kas ir mentali traumēti. Pajautāju vai atriebe un kara noziegumu veikšana gazā dziedē emocionālāš sāpes ?
    :D

    Nekad nevareju iedomaties ka tā sabiedriba ir tik pilna ar hatred. Nedaudz atgādina mordoru un krievu attieksmi mordorā pret visadiem dagestāniešiem un tamlidzigi.

    Sanāk jocigi mēs kolektīvi jutam lidzi izraēlai a vēsā mierā pieveram acis uz to ka f16 met bumbas uz bērniem un sievietēm kas nebūt nav Hamas.

    Hamas viennozimigi ir maitas un teroristi kreizīši bet nu šitas hatreds.

    vispār vajadzētu uztaisit info grafiku cik civiliedzīvotājus izraēla palestīnā ir 78 gadu laikā nogalinājusi.
    Un cik palestinieši ir nogalinājuši izraēļus.

    Jo mēs taču esam par samērīgumu ?

    Biteme
    12.10.2023 18:10
    Reply to  Roberts

    Klau, par šo tēmu neviens no mums nav kvalificēts spriest, es par sevi to skaidri zinu, bet nonākot Gazā būtu sasodīti grūti atšķirt hamasieti no krietna arāba kam nav sliktu nodomu pret izraēliešiem. Tur krietna daļa iebrucēju bija bez militārā apģērba, automāts rokās, džipā iekšā – un aiziet. Hamasiešu taktika izvietot militāros objektus dzīvojamās ēkās un zem Gazas galvenās slimnīcas ir bijusi par iemeslu, kāpēc pirms triecieniem tika brīdināti (cik sapratu, līdz pat zvanam vai sms, arī metāla čaulas (bez sprāgstvielas) nomešanas uz jumta pirms bumbošanas – tas, ko sauc par nock-nock metodi. Ja godīgi, es pat neņemos spriest, kā sašķirot gaziešus ektrēmistos un civilistos, ņemot vērā ka pēdējie paši ievēlēja hamasiešus. Iespējams, tas ir iemesls tam, kāpēc neviena no kaimiņu arābu valstīm negrib uzņemt gaziešus, kas negribētu dzīvot hamas radītajā bardakā.

    Tā ka tur nav labu variantu nevienai pusei, viss ir pārāk ielaists. Un jā, kā ES nodokļu maksātājs es neesmu mierā ar to, ka ES finansu palīdzību hamasieši izlieto raķešu ražošanai un tuneļu rakšanai. Manuprāt, viņi ir iemācījušies gūt labumu no savas nelaimes un drīzāk izvēlas upura tēlu kas tiem garantē finansu injekcijas, nevis savas teritorijas attīstīšanu.

    Roberts
    12.10.2023 18:22
    Reply to  Biteme

    nu tur jau ir ari background checking tomer. Konkreti vina bija izstaigajusi kajam israel national trail. Ir tāda taka liekas 1500 km kas iet cauri israelai cauri tuksnešiem. Viņai ir diezgan gaiša ādaskrāsa lol.

    bridināsana netika veikta šajā bombardēšanā.

    vienkarsi cilveki miegā guļ aviācijas bumba pa virsu.

    es to redzu kā tīru ksenofobisku hatred.

    drusku samuldejies egipte tagad pat loti grib uznemt beglus bet redz robežas punktu izraēla bombardē.

    un EU finansejums jau parsvara iet uz fatah kontroleto daļu

    fatah ir hamas pretinieki.

    teritorijas atīstīšanu ?

    par ko tu runa tur pat dzeramais udens miera laika ir problema :D

    Biteme
    12.10.2023 18:27
    Reply to  Roberts

    Nogalinot ebrejus, kas uz Gazu padod dzeramo ūdeni un elektrību, situācija uzlabosies?

    Biteme
    12.10.2023 11:46

    Ir arī citi viedokļi – tai laikā kad CNN ziņoja par “sadursmēm Izraēlas pierobežā”, iksā paši arābi lika iekšā video ar saviem “varoņdarbiem”, kā arī masveida svinības Gazā, vedot cauri pūlim sagūstītos izraēliešus, kas kolektīvi tika vēl sisti un apspļaudīti. Ja ne ikss, tad iespējams mēs vēl tagad skatītos politkorektus sižetus un prātotu, nez, vai cionisti nenomelno arābus, īpaši klausoties ANO viedokli par ilggadēju arābu apspiešanu. Nu ikurāt Bučas variants, tikai krievi nebija tik glupi un nelika to visu netā.

    Biteme
    12.10.2023 12:05
    Reply to  Biteme

    Piebilstot – tagad Hamas jau ziņo, ka ziņas par izraēliešu sieviešu un bērnu slepkavībām ir meli un safabricējumi. Es atkal dzirdu tieši to pašu, ko teica un joprojām saka krievi. Tikai šeit pat nekas nav jāizmeklē, ir jāpaskatās iksā.

    Krotow
    12.10.2023 15:04
    Reply to  Biteme

    Pietiek ar to vienu video, kur HAMAS-ieši, ienākot kibucā, izšauj visus, ieskaitot suņus.

    Roberts
    12.10.2023 17:57
    Reply to  Krotow

    cik nu lsm bija rakstits tad kibuca varetu ari nebut tik traki. jo varas iestades nav sniegusas detalizetus datus kas konkreti ir gajis boja. bet redz dazi zurnalisti jau paspeja izmuldeties detalizeti kaut ari pieradijumu tam nav.

    visi kas iebruka izraela viennozimigi bija pasnavnieki tapec ari tik asiņaini. tas diemžēl tā ir. žēl civiliedzivotaju protams.

    Roberts
    12.10.2023 17:53
    Reply to  Biteme

    zidaini tajā vienā pilsētā izrādījās fake news. bet par palestiniešu apsiešanu tas jau bija gadiem zināms cik cūcīgi izturējās. Tak viena paziņa dabūja mūža liegumu atgriesties izraēlā jo security checking atrada pasta kartities no gazas sektora rofl.
    redz izradas ka ja stude izraelas puse bet tiri ekonomisku apsverumu del dzivo arabu daļā tad tu esi bezmaz vai terorists. tur tā psihoze ir ļoti augstā līmenī.

    Biteme
    12.10.2023 18:28
    Reply to  Roberts

    Fake zīdaiņi, Bučas nebija – es to jau esmu dzirdējis. Mēģini vēlreiz.

    Pičs
    13.10.2023 08:55
    Reply to  Biteme

    Neesi tik paštaisns. Klāt taču nestāvēji. Kāpēc tev liekas, ka viss, kas ir iksā ir balta patiesība, bet CNN, BBC tikai politkorektums? Gluži kā antivakseris :) Valdība muld, Tviteris ir patiesības avots.
    Par Buču visiem viss ir skaidrs. Esi drošs, ka te arī viss ir skaidrs?

    Biteme
    13.10.2023 09:40
    Reply to  Pičs

    Soctīkli ir viens no info avotiem (nevis patiesības, kā tu to kariķē). No dziesma vārdus neizmestīsi, tāpat nevar izlikties ka nebija video ka soctīklos salika paši hamasieši.

    Pičs
    13.10.2023 13:46
    Reply to  Biteme

    Es jau nesaku, ka nebija. Jautāju vai ticami, ņemot vērā mūsdienu problēmu ar dezinformāciju. Un arī kam katrs tic.

    Egils
    13.10.2023 14:00
    Reply to  Biteme

    Tu esi tas tipa čalis, kas katru vakaru ar nepacietību nevar sagaidīt panorāmu

    Bien Venidos
    14.10.2023 11:31
    Reply to  Biteme

    Sadegušie zīdaiņi ir MI ģenerētas bildes. Mūsdienās korumpētie Fake news piedzīvo otru elpu kad var viegli uzģenerēt da jebko un ar putām uz lūpām teikt ka tā ir patiesība, un ar domu policiju jeb faktu pārbaudi censties atkal sačakarēt prātu.
    Un visu ko viņi cenšas apmelot un pateikt kā tā nav patiesība, ir oficiāls netiešs apstiprinājums tam visam ko viņi atspēko ka īstā patiesībā.

    Biteme
    14.10.2023 11:43
    Reply to  Bien Venidos

    Kā lai es zinu, ka tavs koments arī nav MI ģenerēta teksta virkne?

    Krotow
    14.10.2023 20:09
    Reply to  Biteme

    Noderīgie idioti ir lētāki un drošāki par MI. Jo MI var “mainīt viedokli”, bet NI paliek tādi kādi ir.

    Egils
    12.10.2023 13:33

    Ja informācija nav par labu Izraēlai (patiesai pasaules noteicējai), tad tā ir dezinformācija! ;)

    Kursors.lv
    12.10.2023 14:25

    Kaut ko X dara šīs problēmas sakarā:

    Yaccarino claimed that X has removed or labeled “tens of thousands of pieces of content” since the attack on Israel began. She also said that X has deleted hundreds of Hamas-affiliated accounts from the platform so far, and that it continues to work with counter-terrorism organizations to prevent further distribution of terrorist content on the website.

    According to Yaccarino, the platform now has over 700 Community Notes, the website’s crowd-sourced fact-checking tool, related to the attack. And since even media posts can now get notes, around 5,000 posts containing images and videos have been marked with the crowd-sourced messages. The CEO said that notes appear for media and image posts within minutes of them being created and for text posts within a median time of five hours, but X is working to make them show up on posts more quickly.

    Te avots: https://www.engadget.com/x-ceo-responds-to-eu-officials-over-handling-of-israel-hamas-disinformation-103956726.html?src=rss

    Roberts
    12.10.2023 18:09

    Nu shani louk teuretiski vel ir dziva.
    kaut gan nemot vera cik ka spekstacijai degviela ir beigusies un ka slimnicam trukst materialu saubos vai vel ilgi.
    tatad ierobežojot šos palestiniešu postus teuretiski tiek traucets tuviniekiem uzzinat par kilniekiem.

    vispar fascinē cik tur loti pajat bombardējot par kilniekiem.
    tatad iznicinatas 2500 majas bet kjip vini grib panakt kilnieku atbrivosanu.
    kaut kā pazūd logika dzirdot ka bombardē pilsētu un grib atgūt kilniekus.

    Krotow
    12.10.2023 21:30
    Reply to  Roberts

    Par izraēliešiem nesatraucies. Viņi tāpat kā Ukrainas bruņotie spēki, paši labāk zina kas jādara. Kaut kā tie divkājainie lopiņi, kuri izmanto dzīvojamās mājas kā štābus un ugunspunktus, ir jāizkvēpina ārā.

    bobis
    13.10.2023 15:59

    Karoci teroristi sava puse parvilina palistiniesu viedokli, bet izraela pie varas kas ienist palistiniesus, bezgaligs naida aplis.

    bobis
    13.10.2023 19:15

    Diezvai sai jezgai kads sakars ar tehnologiju attistibu.

    Reklāma