Web Analytics
More
    Reklāma

    Toyota gatavojas modernizēt savu ļoti veiksmīgo GR Yaris modeli

    Jaunākie raksti

    Japāņu autoražotāja Toyota mazais, sportiskais GR Yaris hečbeks izsauca sajūsmas vētru, kad tas pirmoreiz nonāca tirgū, mašīnai saņemot uzslavas no auto nozares apskatniekiem un arī pircējiem. Tagad Toyota gatavo šī modeļa uzlabojumus, piedāvājot citu pārnesumkārbu un arī lielāku jaudu.

    Modernizētā versija savu pirmizrādi varētu piedzīvot jau šā gada rudenī, ziņo respektablais japāņu autonozares medijs Best Car, atsaucoties uz saviem avotiem. Kā ierasts, sagaidāmi ne tikai tehniski, bet arī vizuāli jauninājumi, savukārt ražošanai būtu jāsākas nākamā gada ievadā.

    Reklāma

    Toyota pietuvināti avoti medijam atklājuši, ka GR Yaris arī turpmāk izmantos to pašu 1.6 litru dzinēju, kas turpmāk attīstīs precīzi 300 zirgspēkus un 370 ņūtonmetrus, taču šie parametri, iespējams, var nedaudz variēt, ņemot vērā izmešu standartu prasības dažādos pasaules reģionos. Šobrīd Eiropai aktuālā versija attīsta 261 zirgspēku (360Nm).

    Tāpat tiek gaidīta jauna, pilnīgi no jauna izstrādāta 8-pakāpju automātiskā pārnesumkārba. Par tādas pārnesumkārbas esamību vai vismaz plānoto attīstību bija zināms jau iepriekš, jo ražotājs demonstrējis dažādus prototipus. Jāatzīst, ka man personīgi nebija nekādu iebildumu pret 6-pakāpju manuālo kārbu šobrīd aktuālajā GR Yaris, tā bija tiešām brīnišķīga.

    Toyota veiks arī citas izmaiņas, piestrādājot pie bremžu un balstiekārtas regulējuma, tāpat ražotājs vēl vairāk palielinās auto virsbūves stingrību. Uzlabojumi sekos arī auto salonā – tiek runāts, ka mašīna tiks aprīkota ar lielāku multimediju ekrānu no GR Corolla. Protams, tas viss nozīmē arī lielāku cenu, taču par to šobrīd precīzākas informācijas nav.

    “Toyota GR Yaris” apskats – rallija mašīna ikkatram (video)

    AvotsMotor1
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    2 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    KKTK
    26.09.2023 14:08

    Jau tagadējais multimediju ekrāns pamatīgi aizsedz redzamību, kur nu vēl lielāku! :o

    Krotow
    26.09.2023 14:11
    Reply to  KKTK

    Ko tu cepies? Skaties ekrānā un iedomājies ka brauc :)))

    Reklāma