Web Analytics
More
    Reklāma

    Gatavojoties MI regulējumam, “OpenAI” plāno atvērt pirmo biroju Eiropā

    Jaunākie raksti

    Maija vidū Eiropas Parlamenta (EP) deputāti ar pārliecinošu balsu pārsvaru pieņēma MI likumprojektu, kas paredz stingrāku tehnoloģijas regulējumu. Ja likumprojekts oficiāli stāsies spēkā, tas ierobežos daudzu MI kompāniju darbību Eiropas Savienībā (ES). Ņemot vērā iespējamos šķēršļus, ko varētu sagādāt šis regulējums, “OpenAI” nolēmis atvērt savu pirmo biroju ES reģionā.

    “OpenAI” atklājis, ka plāno atvērt biroju Īrijā. Tas būs uzņēmuma pirmais birojs ES, bet kopumā jau trešais – abi pārējie ofisi atrodas Londonā un Sanfrancisko. Līdz ar to Īrija pamazām kļūst par teju otro mājvietu daudzām globālām kompānijām, kuras vēlas izveidot ciešākas attiecības ar Eiropas likumdevējiem un vienlaikus būt tuvāk klientiem. Piemēram, “TikTok” nesen paziņoja par plāniem Īrijā izveidot datu centru.

    Reklāma

    Atgriežoties pie “OpenAI” – uzņēmums izsludinājis vakances uz kopumā deviņiem amatiem savā ES birojā. Bez grāmatveža un klientu konsultanta uzņēmums meklē arī, piemēram, politikas un partnerību vadītāju globālo lietu jomā, privātuma programmas vadītāju, programmatūras inženieri, kurš koncentrējas uz privātumu, kā arī mediju attiecību speciālistu. Izsludinātās vakances arī labi parāda, ka “OpenAI” ir apņēmies koncentrēties uz privātuma jautājumiem ES reģionā.

    Jāpiezīmē, ka “OpenAI” iepriekš pauda bažas par spēju ievērot Eiropas Savienības MI regulējumu, tāpēc neizslēdza iespēju pamest Eiropas tirgu.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma