Web Analytics
More
    Reklāma

    Gaidāmā Pixel 8 viedtālruņa Tensor G3 procesors būs efektīvāks un vēsāks

    Jaunākie raksti

    Vien pāris nedēļu attālumā ir oficiālā Google Pixel 8 viedtālruņa prezentācija. Telefons būs aprīkots ar trešās paaudzes Tensor G3 procesoru, kuram tikusi uzlabota efektivitāte, kā arī samazināta karšana.

    Pēc pieejamās informācijas, jaunos Tensor G3 procesorus veidojis uzņēmums Samsung, balstot to uz saviem Exynos 2300 vai Exynos 2400 procesoriem. Par šo informāciju domas dalās, un lielāka skaidrība varētu būt zināma oktobra sākumā. Jaunās mikroshēmas būs pirmās Samsung radītās, kas saņems pusvadītāju izstrādes risinājumu FO-WLP (angliski Fan-out wafer-level packaging).

    Reklāma

    Šī tehnoloģija vismaz teorijā uzlabos procesora efektivitāti, grafisko jaudu, kas ļaus ietaupīt enerģiju. Līdz ar to jaunās paaudzes Tensor G3 arī mazāk karsīs, salīdzinot ar Tensor G2, ar ko aprīkoti Pixel 7 sērijas viedtālruņi. Šī tehnoloģija jau tiek lietota Qualcomm un MediaTek procesoros, bet būs pirmā reize, kad to darīs Samsung. Tomēr mēs zinām, kāda ir uzņēmuma vēsturiskā pieredze procesoru izstrādē, jo šobrīd savos flagmaņos tiek izmantotas vienīgi Qualcomm ražotās mikroshēmas.

    Tensor G3 būs veidots 4nm tehnoloģijā, un tas būs pieejams Pixel 8 un Pixel 8 Pro viedtālruņos. Jaunais procesors būs aprīkots ar deviņiem CPU kodoliem, kā arī desmit GPU kodoliem.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    20 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Pēča
    14.09.2023 14:10

    Interesanti, kad pixelim Latvijā būs 5G atbalsts? :D VISĀ Eiropā ir, izņemot Latvijā!

    LMT rāda ar pirktiem uz ražotāju, ka ražotājs(google) ir pie vainas jo pēc viņu vardiem- neskaitamas vēstules ir sūtijusi, bet google neesot ieinteresēti. (Kaut vai Igaunijā ir 1.4miljoni, tatad mazak cilvēku, jeb mazaks tirgus, bet ir!)

    Esmu vairākus e-pastus sūtijis google, google man ir atbildejis, kad viņi ļoti vēlas, esot uzrunajis valsts operatorus, bet neesot no operatoru puses interese….

    Patiesībā gan jau tur atkal kādi zirnekļatīklu shēmotaji sēž, kuri ir veiksmīgi kaut ko prihvatizējuši un tagad liek spieķos sprunguļus, jo kamēr nedabūs kādus atkotus tikmēr nī nī….

    https://pixel.withgoogle.com/5G/

    Biteme
    14.09.2023 14:18
    Reply to  Pēča

    Interesanti, kurš kuram varētu dot otkatus, lai ieslēgtu 5g pipselim? Operatoram ir frekvences un torņi, ir klienti kas maksā par pakalpojumu. Kur šeit ir korupcijas iespēja?

    Pēča
    14.09.2023 14:43
    Reply to  Biteme

    Kā es varu zināt kam? Uz papīra valdības māja arī neesot korupcija un viss notiek legāli kā pēc grāmatas!

    Bet šaubos, ka vainu jāveļ uz googli, jo EE kas ir mazaks tirgus Telia tīklā ir.
    Latvijā kas ir lielāks tirgus jo vairak cilveku- tādējādi abonimentu, LMT(kas ir zem Telia) maģiski nav 5G atbalsta….

    Grūti teikt, kurs pie vainas, bet ja nebūtu pa vidu kāds kārtējais **** stop krāns, tad arī LV 5G atbalsts būtu kopš vasaras sākuma, kad abās baltijas valstīs to palaida, bet Latvijā nē jo…. ;)

    Biteme
    14.09.2023 14:46
    Reply to  Pēča

    Tu taču negribi teikt, ka LMT gaida dāvanu no gugles, lai ieslēgtu 5g un uzlabotu savu klientu apmierinātību?

    Pēča
    14.09.2023 16:25
    Reply to  Biteme

    Tad iesaki, kā tu domā, kapēc kaimiņvalstīs šim pašam operatoram ir 5G, bet LV nav?

    Jo LMT 49% pieder Teliai

    Sanāk, ka vienīgais šķērslis kaut kur ir latvijas pusē(lielākā kontroles puse), jeb mūsu uzņēmumu daļu īpasnieki, kur kāds padzirdot googles vārdu, uzreiz iemirdzas acis un kaut ko vēlas iebāzt kabatā…. kamēr kabata tukša, tikmēr nedod zaļo gaismu….

    VAS Latvijas Valsts radio un televīzijas centrs — 23 %
    SIA Tet — 23 %
    Latvijas Republika (Privatizācijas aģentūra) — 5 %.

    Rudolfs
    15.09.2023 08:48
    Reply to  Pēča

    Nu diez vai Google te kādam taisās kaut ko maksāt. Tik lielas kompānijas mūsu mazajā tirgū ar tādām lietām neķēpāsies. To arī LMT saprot. Visticamāk tas ir pārāk čakarīgs process priekš nelielā pixel lietotāju skaita (LMT ieskatā).

    Skābene
    14.09.2023 16:26
    Reply to  Biteme

    Bite man šķiet agrāk tirgoja pikseļus, vai bites tīklā arī neiet? Nevar būt tā, ka mūsu operatori par 5G ieslēgšanu prasa no google pretī ekskluzīvas izplatīšanas līgumus un mega atlaides jauniem aparātiem?

    Biteme
    14.09.2023 16:43
    Reply to  Skābene

    Nezinu. Man jau liekas ka operatoram ir izdevīgi izdarīt visu, kas ir pašu spēkos, lai radītu apstākļus arvien lielākai klientu bāzei.

    Elektriķis
    14.09.2023 19:36
    Reply to  Biteme

    Vecais stāsts ar Ābola LTE pulksteni :(
    Diezgan uzpūtīgi un aroganti operatori, kuri šajā jomā grib sacensties ar Googli un Ābolu.

    Kursors.lv
    14.09.2023 20:55
    Reply to  Elektriķis

    Kā tu to domā?

    Elektriķis
    14.09.2023 21:11

    Kad parādījās Ābola LTE pulkstenis, šeit neviens operators to neatbalstīja. Vismaz viens, neminēsim to vārdā, aizbildinājās ka vainīgs Ābols, kaut gan šī oparatora līdzīpašnieks savā zemē to atbalstīja. Kaut kas netika pateikts…

    Kursors.lv
    14.09.2023 21:40
    Reply to  Elektriķis

    Es atkal šo situāciju saprotu tā, ka tikai ražotājs var noteikt (īpaši Apple vai Google gadījumā), kuros reģionos un pie kuriem operatoriem oficiāli var izmantot viņu produktus. Un Apple Watch LTE gadījumā mūsu vietējo operatoru tīkli nebija gatavi, lai tajos varētu kvalitatīvi darbināt šos pulksteņus.

    Elektriķis
    14.09.2023 21:44

    Ahā – tagad Tev jau ir ticamāks skaidrojums: “tīkli nebija gatavi” :)

    Pēča
    15.09.2023 13:07
    Reply to  Elektriķis

    Bite vienu brīdi, kopš parādījā p6 un tad kādu pus otru gadu tirgoja gan p6 gan p7(bet tikai ar savu uzcenojumu, kā reseller nevis kā oficiāls pardevējs, jo tādu ‘baltijā’ nav), pie telefoniem bija arī skaista 5G zīmīte. https://www.bite.lv/lv/telefoni/google-pixel-6 https://www.bite.lv/lv/telefoni/google-pixel-7 Mājaslapā vēl ir noslēptas sadaļas, bet tagad rāda ka nav pieejams…. Par cik man ir p7 un ir gan bite gan lmt pieslēgums tajā tad šajā laikā ka vēl pardeva, aizgāju prasīju kāpec nav 5G, tie paspaidīja, nomainīja sim un raustīja plecus, beigās vaicaju kāpec melo jo nav pikselim vēl latvijā 5G atbalsts. Viņi teica ka viss ir legit jo zīmītes norāda par 5G ‘telefona atbalstu’ nevis tīkla atbalstu. ;) Telefonam ir 5G atbalsts! Bet īstenībā tīklā nav atbalsts.. Es perkot p7 atdzīšos sanāk, ka arī uzrāvos uz šī jo nedomāju, ka var būt tāds čakars.. 5G telefons ir, 5G tīkls ir tad jābūt…. aha…. Pikseļiem oficiāls atbalsts ir tikai tajās valstīs un operatoros, kas ir pikseļu 5G atbalstu mājaslapā un kaut tur kopējā baltija ir zila(kas liek domāt ka G gribēja normāli visā baltijas reģionā kopā ieviest) Pie valstu izvēles Latvija joprojām iztrūkst. Kas liek domat, ka google te nebūs pie vainas, bet gan kartējā reizi, ka kāds vietējā… Read more »

    Kursors.lv
    15.09.2023 13:10
    Reply to  Pēča

    Nu, paga, kāpēc vainīgi vietējie operatori? Ja Google te ierīces oficiāli nepiedāvā (pārāk niecīgs tirgus?), kāpēc operatoriem iespringt un tērēt savus resursus uz šeit oficiāli nepiedāvātu ierīču atbalstīšanu savos tīklos?

    Pēča
    15.09.2023 13:22

    Tas paskaidro kāpēc Lietuvā un Igaunījā(kur ir mazaks cilvēku/abonimentu skaits) Telia tīklā ir, bet Latvijā Telia kas ir LMT tīkls nav? Es nerunāju par kadu tele2 vai bite operatoru bet tiesi TELIA operators!
    Jo LT ,EE Telia ir pilna kontroles pakete, Latvijā ir 49%, jeb Bindei un pārejiem ir kontrole kas lemj pār savām kabatām šajā tīklā!

    Baltijas kaimiņvalstīs NAV oficiālo pārdevēju, servisu un google oficiāli nepardod
    savas ierīces! Cilvēki pērk tādos pašos neoficiālajos reselleros un vismaz Telia tīklā tur ir 5G atbalsts kaut vai pati ‘Telia’ vismaz Igaunijā, nepardod pikseļus!

    [imgcomment image[/img]

    Oficiāls ‘pilns’ atbalsts ir šajās valstīs Eiropā

    [imgcomment image[/img]

    Es nesaprotu, ko Kristaps tik kaislīgi var aizstāvēt to LMT :D Ka nē nē.. NĒ!!!!! VIŅI JAU NEVAR BŪT VAINĪGI!!!!!

    Kursors.lv
    15.09.2023 13:25
    Reply to  Pēča

    Es nevienu neaizstāvu. Es zinu, ka pēdējos gados ir bijuši vismaz trīs mēģinājumi Pixel ierīces šeit sākt tirgot oficiāli, tomēr tas nav noticis. Joprojām uzskatu, ka pie mums tas būtu nerentabls pasākums. Par Igauniju komentēt nevaru.

    Pēča
    15.09.2023 13:38

    Nav jabūt valstī oficiālajam pārstāvim lai atbalstītu 2G/3G/4G un 5G sakarus!
    Tas ir vienkarsi kāds līgums(varbūt ar kādu ES direktīvu) ar konkrētās valsts operatoru par nepieciešamo telefona atbalstu saziņu tīklā…

    Savādak tad jau neviens ķīnietis(Xiaomi, Realme, ZTE, Vivo, Oppo, Meizu u.c.) Izņemot kādu xiaomi, mūsu platuma grādos mūsu tīklos nestrādatu jo ķīnietim būtu vienalga par tādu niecīgo Latviju vai pat Baltiju.

    Neies jau viņi smērēties un lūgties pie katra mūsu niecīgā operatora dēļ dažiem miljoniem potenciālo klientu šajā reģionā, jo viņiem vienā ”mazā” pilsētā ir tāds potenciālo klientu skaits.

    Kursors.lv
    15.09.2023 13:44
    Reply to  Pēča

    Cik es saprotu, lai ierīces varētu pilnvērtīgi darboties mob. sakaru tīklos, tās tajos tiek testētas/sertificētas. Parasti to dara tie ražotāji, kas savas ierīces oficiāli piedāvā. Varbūt daļā gadījumu, kad starp ierīcēm sakrīt čipseti/modemi, pietiek nosertificēt vienu produktu un tad kaut kā spēs darboties arī citas līdzīgas ierīces, bet nu tas arī nav Google gadījums, jo viņi mauc ar saviem Tensor čipsetiem, kas nekur citur netiek izmantoti.

    Bet vispār mums te baigi daudz pieņēmumu. Vajadzētu nomedīt uz mūsu podkāstu LMT tehnisko direktoru, lai pastāsta, kā tas viss reāli darbojas.

    KKTK
    15.09.2023 14:11

    Jā, domāju Tensor čips ir tā problēma. Gan jau kādam tīkla dzelsim ir jāpērk kaut kāda papildus license pluginam, kas pilnībā atbalstītu to čipu.

    Reklāma