Web Analytics
More
    Reklāma

    Apple varētu apsteigt Samsung, kļūstot par pārdotāko viedtālruņu zīmolu

    Jaunākie raksti

    Iespējams, ka jau šī gada beigās notiks visai neticams notikums, Apple apsteidzot Samsung un kļūstot par pārdotāko un populārāko viedtālruņu zīmolu pasaulē.

    Šādu informāciju izplatījis uzņēmums TrendForce, kas nodarbojas ar tirgus izpēti. Apple par līderi varētu kļūt, pateicoties veiksmīgai iPhone 15 līnijas izziņošanai un pārdošanas apjomiem. Vēsturiski Samsung ir bijis viedtālruņu tirgus līderis, jo tas piedāvā plašu telefonu klāstu visos tirgus segmentos. Tikmēr Apple iPhone principā ir premium klases tālruņi, iPhone SE modeliem ierindojoties vidējās klases segmentā.

    Kaut arī šī gada otrajā ceturksnī Samsung izdevies pārdot 53.9 miljonus viedtālruņu, tas ir par 12.4% mazāk nekā gadu iepriekš. Tikmēr Apple šajā periodā izdevies pārdot 42 miljonus iPhone. Parasti tieši gada otrais ceturksnis ir vājākais no iPhone pārdošanas periodiem, un tas varētu augt gada otrajā pusē.

    Tāpat Samsung nesen izlaida jaunus salokāmos viedtālruņus, tomēr to pārdošanas apjomi būtiski neietekmē kopējo ierīču skaitu. Līdz ar to pieņemot, ka iPhone 15 būs veiksmīga debija, Apple līdz gada beigām varētu kļūt par pārdotāko viedtālruņu zīmolu pasaulē. Jāpiezīmē gan, ka visā nozarē redzams pārdošanas kritums, kas ietekmē visus spēlētājus.

    Cits analītikas uzņēmums paredz, ka iOS tirgus daļa sasniegs 19.9%, kas būs līdz šim lielākais rezultāts. Tikmēr Android tirgus daļa kritīsies par 6% šajā gadā.

    Avots9TO5Mac
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma