Web Analytics
More
    Reklāma

    “Spotify” vēl 50 valstīs palaiž savu mākslīgā intelekta spēcināto dīdžeju

    Jaunākie raksti

    Šī gada februārī mūzikas straumēšanas serviss “Spotify” izziņoja jaunu, mākslīgā intelekta (MI) tehnoloģijā balstītu funkciju “Spotify DJ“, kas sniedz vēl personalizētāku mūzikas klausīšanās pieredzi. Sākotnēji MI dīdžejs bija pieejams “Spotify Premium” lietotājiem ASV un Kanādā, taču pēc pusgada uzņēmums beidzot paplašina tā pieejamību un piedāvā vēl 50 valstīs visā pasaulē.

    Aktivizējot “Spotify DJ” iespēju, lietotāji var klausīties īpaši atlasītus skaņdarbus, ko MI dīdžejs izvēlējies, balstoties uz klausītāja gaumi un iepriekš atskaņoto saturu. Papildus tam lietotāji saņem arī informatīvu kopsavilkumu par konkrēto dziesmu un izpildītāju. Jaunās funkcijas izstrādē “Spotify” izmantojis “OpenAI” lielo valodu modeļu tehnoloģiju, kas darbina arī “ChatGPT”, kā arī pērn iegādātā uzņēmuma “Sonantic” reālistiskas runas atveides platformu.

    Reklāma

    Būdama vēl aizvien beta versijā, “Spotify DJ” funkcija pagaidām būs pieejama vienīgi angļu valodā, līdz ar to dīdžeja sniegtā informācija būs tikai angliski. Kompānija 8. augustā to padarījusi pieejamu atsevišķās Eiropas valstīs, kā arī Āzijā, Āfrikā, Austrālijā un Jaunzēlandē – kopumā 50 jaunās valstīs. MI dīdžeja atlasītos skaņdarbus Latvijā vēl nav iespējams klausīties, bet, domājams, ka mazliet vēlāk “Spotify DJ” nonāks arī citviet pasaulē.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    3 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Edgars
    10.08.2023 09:52

    Pie mums ir pieejams?

    Kursors.lv
    10.08.2023 10:25
    Reply to  Edgars

    Vēl nav. Tas ir tikai angliski runājošos reģionos. Jāpaciešas vēl.

    Reklāma