Web Analytics
More
    Reklāma

    “Spotify” izlaiž jaunu mākslīgā intelekta darbinātu funkciju “DJ”

    Jaunākie raksti

    Turpinot uzlabot lietotāju mūzikas klausīšanās pieredzi, “Spotify” nācis klajā ar jaunu funkciju “DJ”, kuras pamatā izmantots mākslīgais intelekts (AI) un “ChatGPT” kontekstā zināmās kompānijas “OpenAI” tehnoloģijas. “Spotify” norāda, ka šādā veidā lietotāji iegūs vēl personalizētāku mūzikas klausīšanās pieredzi, ko nodrošinās AI dīdžejs.

    Līdzīgi kā to dara radio vai klubu dīdžejs, “Spotify DJ” lietotājam sniegs īpaši atlasītas mūzikas izlasi. Papildus tam mākslīgais intelekts “pārsteidzoši reālistiskā balsī” sniegs komentārus par konkrēto dziesmu un izpildītāju, tādējādi ļaujot lietotājam uzzināt ko vairāk par savu iecienīto skaņdarbu un tā izpildītāju. “Spotify” norāda, ka tā mērķis ir tik labi iepazīt klausītāju, lai AI dīdžejs varētu pilnībā viņa vietā izvēlēties, ko atskaņot.

    Reklāma

    Vienlaikus jāatzīst, ka jaunā funkcija “Spotify” lietotāju varētu padarīt visai pasīvu un slinku, īpaši brīžos, kad nav vēlmes pašam meklēt, ko atskaņot. Bet to jau redzēs vēlāk.

    Jaunā “Spotify DJ” funkcija tika izlaista 22. februārī un pašreiz atrodas beta testēšanas stadijā. Tā pagaidām pieejama tikai angļu valodā vienīgi “Spotify Premium” abonentiem ASV un Kanādā.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    5 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    23.02.2023 12:01

    Būtu interesanti. Gaidu, kad parādīsies mūsu pusē. Patīk tās viņu non-stop deju / chillout / ambient / dnb listes, ko jau piedāvā. Forši būtu, ja varētu šādu funkciju pievienot jebkurai listei.

    Ciba
    23.02.2023 12:44

    Gaidu Hi-Fi.
    Nesagaidīju, aizgāju citur.
    Jā, man ir DAC ar pastūzi un lielajām austiņām.

    Kursors.lv
    23.02.2023 13:15
    Reply to  Ciba

    Kur citur? Uz Tidal?

    Ciba
    23.02.2023 15:25

    Tidal riebj ka uzspiež MQA čūsku ūdeni- grib lai pērk MQA DAC lai būtu “efekts”.
    Un viņu masterotie gabalie skan jocīgi- itkā labi, bet CD, FLAC vai vinils tā neskan.

    Samierinājos ar Dīzeri ikdienai, Spotifyā krita uz nerviem arī citas viņu īpašības.

    FLAC un CD pāri visam tāpat.

    Pēča
    24.02.2023 08:48
    Reply to  Ciba

    +1, Tad reāli justu par ko maksaju tos 6.99/men(ja vien neieliks vēl dārgākā plānā) Vēl būtu labi ja būtu kādi koncertieraksti varbūt var video formātā Dolby Atmos vai vismaz DD5.1 skanējumā ko uzlikt un baudīt mājā.

    Savādak par to veco apgraizīto 320kbps mp3 stereo kvalitāti maksāt… pfff, labāk ikdienā lietoju free jo starpība starp 160 vs 320 nekāda diži un nav to vērts.
    Abiem augšas un lejas nogrieztas un uz labu tehniku skan reāli draņķīgi.

    Spotify čīkst ka viņiem neiet labi un tā, bet pasi pilnīgi neko jaunu-mūsdienīgi interesantu platformā neveido un neattīsta….

    Last edited 1 year ago by Pēča
    Reklāma