Web Analytics
More
    Reklāma

    Lai arī metaverss joprojām ir naudas kapi, “Meta” bijis ļoti ienesīgs gada sākums

    Jaunākie raksti

    Jūlija pēdējā nedēļa ir laiks, kad uzņēmumi dalās ar saviem 2. ceturkšņa finanšu rezultātiem. Viens no tiem ir arī “Meta“, kas šoreiz varēja nākt klajā ar visai iepriecinošiem datiem. Uzņēmumam 2023. gada 2. ceturksnis bijis veiksmīgākais un ienesīgākais kopš 2021. gada, neskatoties uz nebeidzamajiem ieguldījumiem metaversā, ko var labi raksturot arī kā “naudas kapus”.

    “Meta” informējusi, ka šī gada 2. ceturksnī tās ieņēmumi sasnieguši 32 miljardus ASV dolāru, kas ir par 11% vairāk nekā pērn šajā pašā laikā. Šāds rezultāts nācis, lielā mērā pateicoties uzņēmuma pārstrukturizācijai un fokusam uz efektivitāti un mākslīgā intelekta risinājumiem. Lietotnes “Threads” ietekmi uz “Meta” finansēm varēs novērtēt, kad tiks paziņoti gada 3. ceturkšņa rezultāti.

    Reklāma

    Kaut gan uzņēmumam 2. ceturksnis bijis ļoti ienesīgs, skatu nedaudz aptumšo situācija ar metaversa projektu, kurā “Meta” joprojām iegulda kaudzi naudas un cieš lielus zaudējumus. “Meta” nodaļa “Reality Labs”, kas pārrauga virtuālās un papildinātās realitātes projektus, šī gada 2. ceturksnī strādāja 3,7 miljardus dolāru lieliem zaudējumiem, nopelnot vien 276 miljonus dolāru. “Meta” finanšu direktore Sjūzena Li norāda, ka, visticamāk, “Reality Labs” zaudējumi šogad būtiski palielināsies, salīdzinot ar pērno gadu, kad tie sasniedza 13 miljardus dolāru. Tikmēr kopējie zaudējumi jau sasnieguši 40 miljardus dolāru.

    Lai arī metaversa projekts ir galvenais, kas “Meta” šobrīd finansiāli velk uz leju, uzņēmuma vadītājs Marks Zakerbergs joprojām tic, ka kompānijai izdosies realizēt savu redzējumu par to, tāpēc turpinās tur ieguldīt daudz naudas. Tāpat Zakerbergs pieminēja septembrī gaidāmo “Quest 3” VR briļļu izlaišanu, kas ir vēl viens solis pretī pilnvērtīgākai metaversa baudīšanai.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    1 komentārs
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Hašvaldis Blokčeins-Halvenings (HBH)
    30.07.2023 06:18

    metaverss, vecīt

    Reklāma