Web Analytics
More
    Reklāma

    “Google Bard” mākslīgā intelekta čatbots beidzot pieejams Eiropā

    Jaunākie raksti

    “Google” savu mākslīgā intelekta (MI) čatbotu “Bard” prezentēja februāra sākumā un maijā padarīja pieejamu lielā daļā pasaules valstu. Tiesa, bija jāpaiet diviem mēnešiem un jāsakārto kaudze ar juridiskiem jautājumiem, (lielākoties datu privātuma jomā) lai čatbots būtu pieejams arī Eiropas Savienībā (ES). Nu šīs lietas beidzot ir sakārtotas, un sākot ar 13. jūliju “Google Bard” varam izmantot arī mēs.

    Līdztekus palaišanai ES “Google Bard” tagad nodrošinās atbalstu vairāk nekā 40 valodās, ieskaitot latviešu valodā, un piedāvās papildus funkcijas. Tās lielākoties fokusētas uz čatbota sniegto atbilžu toni jeb noskaņu, kā arī kvalitāti, ātrumu.

    Reklāma

    Lietotājiem tagad ir iespēja izvēlēties, kāda toņa un stila atbildes vēlas saņemt no čatbota. Šobrīd ir iespējams paņemt kādu no piecām atbilžu veidu opcijām: garas, īsas, vienkāršas, profesionālas un parastas. Sākotnēji šī funkcija darbosies tikai ar vaicājumiem angļu valodā.

    Vēl viens būtisks jaunums ir tāds, ka čatbots tagad spēj sniegt arī audio atbildes. To bija iespējams panākt, pievienojot jaunu teksta-runas MI funkciju. Audio atbildes ir pieejamas visās 40 šobrīd atbalstītajās valodās.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    3 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Oskars
    14.07.2023 15:40

    Besi ara, kartejo reizi ir raksts, bet links kur to var izmeginat nav. Tad varat nemaz nerakstit.

    Raimis
    14.07.2023 17:07

    Izskatās, ka programmai ir piekļuve pie aktuālās datu bāzes. Pirmajā brīdī izskatās, ka Chat GPT-4 neglābjami zaudē. Ja Open AI strike back, tad drīzumā ieraudzīsim Chat GPT-5, kas vieš nelielas cerības…

    Reklāma