Web Analytics
More
    Reklāma

    Zināms, kāpēc lietotne Threads nav pieejama Eiropas Savienībā

    Jaunākie raksti

    Pagājušajā nedēļā ar lielu blīkšķi tika izziņota Meta radītā lietotne Threads, kas ir tiešs Twitter konkurents. Pagaidām gan tā nav pieejama nevienā Eiropas Savienības valstī, kas neļauj mums to lietot.

    Threads jau paspējusi sasniegt 100 miljonu lietotāju skaitu, kas liek domāt, ka lietotne varētu sastādīt visai nopietnu konkurenci Twitter. Es gan teiktu, ka nepieciešams nogaidīt vismaz mēnesi, jo šis vairāk ir pirmās intereses bums. Tomēr mēs joprojām tajā nevaram ielekt, tāpēc ka Meta strādā pie risinājuma, lai Threads darbotos ar ES regulām.

    Reklāma

    Kaut arī Meta pārstāvji izvairās konkrēti runāt, kāpēc lietotne nav pieejama mūsu pusē, tomēr skaidrs, ka tas saistīts ar ES Digitālo tirgu aktu (angliski EU’s Digital Markets Act (DMA)). Tas atbild par lietotāju datu drošību un informāciju, kuru pārvalda dažādu servisu sniedzēji. Protams, tas visvairāk mērķēts uz lielajiem tehnoloģiju uzņēmumiem, kā Meta, Google, Amazon un citi.

    Līdz ar to Threads lietotne vēl tiek pielāgota, lai tā varētu darboties saistībā ar šo aktu, kas stāsies spēkā 2024. gadā. Kā viena no lietām ir datu nodošana starp dažādiem viena uzņēmuma servisiem, kam būtu jāprasa lietotāja atļauja. Piemēram, informācija no WhatsApp, Instagram un Facebook. Threads gadījumā ir tieša korelācija ar Instagram lietotni, jo ir nepieciešams tās konts, lai lietotu jauno mikroblogošanas servisu.

    Tāpat izaicinājums ir tajā, ka Meta, Google un Amazon bieži vien priekšplānā izceļ savus radītos produktus vai servisus, tāpat lietotājam liedzot adekvātu izvēles brīvību. Visticamāk, Threads kaut kad nonāks Eiropas Savienības valstīs, taču šobrīd Meta domā, kā to pareizi pielāgot nepieciešamajām regulām.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    8 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Zefīrs
    13.07.2023 13:50
    Reply to  Jānis

    :D ok.
    Sniedz iespēju instalēt kārtējo sociālo lietotni, kas vēl nav paredzēta izmantošanai konkrētajā reğionā.

    Oskars
    13.07.2023 12:17

    Lielbritanija Google Playstore var uzstadit.

    digitalk
    13.07.2023 12:38
    Reply to  Oskars

    Brexitu neatceries? bet tas bija…

    Last edited 9 months ago by digitalk
    Oskars
    13.07.2023 14:03

    Kursors kā parasti pēdējie ar informāciju.

    trx450
    14.07.2023 01:55
    Reply to  Oskars

    Uz pārsteigumiem vari necerēt.

    Last edited 9 months ago by trx450
    Reinis Rozitis
    13.07.2023 14:26

    Nu tagad ir EU un US “freimvorks” – būs vienkāršāk https://ec.europa.eu/commission/presscorner/detail/en/ip_23_3721. Īsumā – eiropiešu datus varēs glabāt arī aiz okeāna.

    Last edited 9 months ago by Reinis Rozitis
    trx450
    14.07.2023 01:33
    Reply to  Reinis Rozitis

    Ir starpība starp veco eiropu un mūsdienu eiropu.

    Reklāma