Web Analytics
More
    Reklāma

    Īlons Masks draud sūdzēt tiesā “Meta” par “Twitter” kopēšanu

    Jaunākie raksti

    “Meta” jaunā lietotne “Threads” tik tikko sākusi darbu, bet jau tai tiek draudēts ar tiesvedību. Tapis zināms, ka “Twitter” plāno iesūdzēt tiesā “Meta” par bijušo darbinieku nolīgšanu, lai radītu “Twitter” kopiju, kā arī uzņēmuma intelektuālā īpašuma piesavināšanos.

    “Threads”, kas ir mikroblogošanas platforma un tiešs “Twitter” konkurents, oficiāli tika palaista 6. jūlijā. Jau neilgi pēc tam “Twitter” jurists Alekss Špiro nosūtīja vēstuli “Meta” vadītājam Markam Zakerbergam, apsūdzot sociālo mediju gigantu par “Twitter” komercnoslēpumu un cita intelektuālā īpašuma nelikumīgu piesavināšanos.

    Reklāma

    Tāpat Špiro apsūdzējis “Meta” par “desmitiem” bijušo “Twitter” darbinieku nolīgšanu, kuriem “bija un joprojām ir piekļuve “Twitter” komercnoslēpumiem un citai konfidenciālai informācijai”. Vēstulē apgalvots, ka šiem darbiniekiem apzināti tika uzdots izstrādāt “Twitter” kopiju, izmantojot uzņēmuma intelektuālo īpašumu, šādā veidā paātrinot “Meta” jaunās lietotnes izstrādi.

    “Meta” komunikācijas nodaļas direktors Endijs Stouns uz šo apsūdzību atbildēja lietotnē “Threads”, sakot, ka “Threads” inženieru komandu nepārstāv neviens bijušais “Twitter” darbinieks.

    Jāpiezīmē, ka “Meta” jaunā mikroblogošanas vietne “Threads” uzņēmusi strauju tempu. Tai pirmajās 24h pievienojušies vairāk nekā 30 miljoni lietotāju. Tā ir balstīta uz “Instagram” platformu un ļauj pārnest visu tajā esošo lietotāja profila informāciju un sekotāju sarakstu uz “Threads”. Tieši šī iemesla dēļ lietotne Eiropā pagaidām nav atļauta, jo ES ir aizliegta datu nodošana starp platformām. “Threads” šobrīd ir pieejama 100 valstīs gan “Android”, gan “iOS” ierīcēs.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    1 komentārs
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Ess
    08.07.2023 15:48

    Izskatās ka ēlonas savus 44 miljardus atpakaļ nedabūs ar Twitter subscription 🤣 apdirsies tagad gan jau sēž 🤣

    Reklāma