Web Analytics
More
    Reklāma

    “Threads” lietotāju skaits pirmajās 12 stundās sasniedzis 20 miljonus

    Jaunākie raksti

    Mobilo lietotņu segmentā šobrīd karstākā ziņa pavisam noteikti ir par “Meta” jauno lietotni “Threads“, kas ir radīta kā “Twitter” līdziniece un jau šobrīd kļuvusi par ievērojamu konkurentu Īlona Maska vadītajai mikroblogošanas platformai. Īsā laikā “Threads” piesaistījusi milzīgu interesentu loku, ko pierāda fakts, ka 12 stundas pēc palaišanas tajā reģistrējušies vairāk nekā 20 miljoni lietotāju. Lai atzīmētu šo notikumu, “Meta” vadītājs Marks Zakerbergs pirmo reizi vairāk nekā desmit gadu laikā publicējis ierakstu “Twitter”, kurā ievietojis simbolisku Zirnekļcilvēka attēlu.

    “Threads” ir veidota uz “Instagram” platformas, un tajā var reģistrēties, izmantojot “Instagram” piekļuves datus. Tas arī varētu mazliet izskaidrot lietotnes augsto popularitāti. Tiesa, tas arī nozīmē to, ka, ja lietotājam nav savs “Instagram” konts, tad arī “Threads” nebūs iespēja reģistrēties. “Threads” ir ļoti cieši sasaistīta ar “Instagram”, ko pierada arī tas, ka uz šo lietotni tiks pārnests gan lietotāja “Instagram” sekotāju saraksts, gan tie konti, kuriem tiek sekots šajā lietotnē. Tomēr te ir kāds āķis. Ja vēlēsies izdzēst kontu no “Threads”, būs jādzēšas arī no “Instagram”, kas ir visai skarbi.

    Šobrīd “Meta” jaunā lietotne pieejama visā pasaulē, izņemot Eiropu. Iemesls tam ir saistīts ar privātuma nosacījumiem, konkrētāk, Eiropas Savienībā ir aizliegta datu nodošana starp platformām. Taču arī bez Eiropas iesaistes interese par “Threads” ir milzīga, un tai ir liels potenciāls kļūt tikpat veiksmīgai kā pārējām “Meta” platformām. Tas, protams, sagādātu lielas galvassāpes “Twitter”, kas kā parasti “zāģē zaru, uz kura pats sēž”, ierobežojot piekļuvi saturam, kā arī “Mastodon” un “Bluesky”.

    Tiesa, lai arī “Threads” sākums ir ļoti veiksmīgs, lietotnei ir gana daudz trūkumu. Lietotāji sūdzas, ka ieraksti netiek rādīti hronoloģiskā secībā, nav pieejama ziņu rediģēšana, heštagu jeb mirkļbirku ievietošana, kontu maiņa. Tāpat “Threads” šobrīd nav pieejama tīmekļa versija.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    14 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Azad
    07.07.2023 09:49

    Un kāda jēga no nezcik lietotnēm, ja viss sinhronizējas savā starpā? Ieliec bildi instagram un viss tas pats parādās FB. Vienkārši lai vairāk aplikācijas?😄 Saprotams ka šis palaists lai konkurētu ar Twitteri, bet pa lielam kāda jēga😄

    Arcca
    07.07.2023 12:02
    Reply to  Azad

    Lai var labāk izsekot Tavām darbībām un būtu vairāk data points profila izveidošanai.

    Sergejs
    07.07.2023 13:59
    Reply to  Azad

    Nu Elons kādā intervijā izteicās ka nevarēja saprast ko viss tas bars ar specialistiem dara Twitter kantorī, vroģe 3 gadus pogu skrūvē klāt. Tāpēc 80% atlaida. Elons protams ir savā repertuārā bet zināma taisnība viņam ir -)

    Dairis
    07.07.2023 12:25

    In a letter to Meta CEO Mark Zuckerberg, published by online news outlet Semafor on Thursday, Musk lawyer Alex Spiro accused the company of “unlawful misappropriation of Twitter’s trade secrets and other intellectual property.”

    The letter accused Meta of hiring dozens of former Twitter employees who “had and continue to have access to Twitter’s trade secrets and other highly confidential information.”

    Arcca
    07.07.2023 12:33
    Reply to  Dairis

    Ahahahaha. Ja bijušajam darbiniekam joprojām ir jebkāda veida pieeja pie jebkādiem kompānijas datiem, tā ir viņu problēma.

    07.07.2023 16:26
    Reply to  Arcca

    ja tu esi pajols, kurš neprot angliski lasīt, tad tā ir tava izglītības problēma, kura nav obligāti jāafišē murgainā komentārā.

    Arcca
    07.07.2023 16:49
    Reply to  digitalk

    OK, I’ll bite. Kas tieši, Tavuprāt nav pareizi saprasts?
    “former Twitter employees” un “have access to Twitter’s trade secrets/information” ir divas lietas, kas pēc jebkuras normālas informācijas drošības prakses nav pieļaujamas.
    Ja tas būtu saistībā ar specifiskiem algoritmiem, tad tam būtu jābūt atrunātam NDA, un par to nekas īsti nav minēts, ne tā?

    07.07.2023 19:14
    Reply to  Arcca

    ja tu zini komercnoslēpumu, tu to nevari “aizmirst”. vai tavā normālā drošības prakse paredz lobotomiju?

    > Ja tas būtu saistībā ar specifiskiem algoritmiem, tad tam būtu jābūt atrunātam NDA, un par to nekas īsti nav minēts, ne tā?

    “that those employees owe ongoing obligations to Twitter; and that many of these employees have improperly retained Twitter documents and electronic devices.”

    [edit]
    https://cdn.sanity.io/files/ifn0l6bs/production/27109f01431939c8177d408d3c9848c3b46632cd.pdf
    [/edit]

    tās ir tās libtārdu žurkas, kuras tomēr paspēja sazagties pirms tika masveidā atlaistas. atceros, kā Kursora redakcija dzina histēriju par milzu negaidīto “netaisnīgo” atlaišanu. kā tagad redzams, nedaudz novēloto un visnotaļ pamatoto.

    Last edited 9 months ago by digitalk
    Arcca
    07.07.2023 22:15
    Reply to  digitalk

    Ja man ir pieeja pie komercnoslēpumiem, tad kompānijas interesēs būtu manā NDA ielikt attiecīgus punktus, pievākt visas ierīces un sekot līdzi jebkādai informācijas dublēšanai. Mēdz būt arī punkti par termiņu, kura laikā nevar iet strādāt pie konkurentiem, nevar īsti zināt vai tādi punkti šeit vispār bija.

    Ņemot vērā to, kā notika darbinieku atlaišana, kur cilvēkiem principā tiek nogriezta pieeja un pateikts, ka tiek atlaists – es nebrīnītos, ka ierīces tika vienkārši aizmirstas un “improperly retained” leņķis tiek pagriezts tagad, lai varētu uzsākt kašķi, kas viņiem šķiet arī izdosies.

    08.07.2023 23:19
    Reply to  Arcca

    tu visu laiku slēpies aiz NDA, it kā tas būtu kāds nepārkāpjams likums :D
    vēstule kā reizi ir par to, ka ir aizdomas par NDA u.c. pārkāpumiem.

    Bumbulis
    07.07.2023 12:31

    Kārtējā draza

    Gmb
    07.07.2023 14:22

    Ko twitter sniegpārsliņas par to domā?

    Kkā tā
    07.07.2023 18:15

    Man nepatīk cukuraizbergs, bet vēl vairāk man riebjas jebolons masks. Cerams, Twitter nomirs.

    Biteme
    07.07.2023 23:26

    Nu, lietotāji tie būs pēc 12 vai vismaz 6 mēnešiem. Pagaidām tās ir tīkla mušas, kas atlidoja palaizīt jaunuzcepto kluci lai var saprast – kārtīga manta vai nekā īpaša.

    Nosaukums gan ir tiešāms sūds (pardon me) – jā, doma saprotama, bet ja grib lai aiziet globāli, tad nosaukumam jābūt bez angļu valodai specifiskām skaņām. Kā laukos to izrunās? Ar feisbuku un tviteri viss vienkārši, var pat izrunāt kā raksta un nekādu domstarpību. Jābūt sasodīti ērtam un labam, lai NES lietotāji neceptos par nosaukumu.

    Last edited 9 months ago by Biteme
    Reklāma