Web Analytics
More
    Reklāma

    NASA bažīgi, ka “Starship” problēmu dēļ būs jāatliek “Artemis 3” Mēness misija

    Jaunākie raksti

    Aprīlis bija zīmīgs mēnesis “SpaceX”, veicot pasaulē lielākās un jaudīgākās raķešu sistēmas “Starship” pirmā orbitālā lidojuma izmēģinājumu. Lai arī līdz orbītai netika, raķete tomēr pacēlās, kas “SpaceX” bija ļoti būtiski un liels panākums. Šāda veida raķešu palaišana prasa ļoti daudz resursu, laika, darba un plānošanu, tāpēc nākamais izmēģinājums tik drīz nav gaidāms. Tas arī rada arvien lielākas bažas NASA, ka “Starship” līdz “Artemis III” misijai 2025. gadā nebūs gatavs un plānotajā laikā nespēs astronautus nogādāt uz Mēnesi.

    NASA asociētais administrators izpētes sistēmu izstrādes jautājumos Džims Frī (Jim Free) paziņojis, ka “Artemis III” misija varētu aizkavēties un tās norises laiks no 2025. gada decembra būs jāpārceļ uz 2026. gadu. Frī norādīja uz NASA bažām par to, cik daudz “Starship” palaišanas “SpaceX” vēl jāveic, lai kosmosa kuģis būtu gatavs “Artemis III” misijai. Vēl pirms šīs misijas “Starship” jāaizvada vairākas svarīgas sagatavošanās misijas, piemēram, bezapkalpes nolaišanās uz Mēness. Tas, protams, prasa daudz laika un darba, kas, savukārt, rada bažas par to, vai visu varēs paspēt līdz 2025. gada beigām.

    Reklāma

    Jāpiezīmē, ka pērnā gada nogalē veiksmīgi tika aizvadīta NASA “Artemis” programmas pirmā Mēness misija “Artemis I“, kuras ietvaros kosmosa kuģis “Orion” aplidoja apkārt Mēnesim. Nākamgad plānota jau otrā programmas misija “Artemis II”, kuras ietvaros “Orion” jau atradīsies apkalpe un aplidos apkārt Mēnesim. Savukārt 2025. gada beigās paredzēta “Artemis III” apkalpes misija, kuras laikā “SpaceX” kosmosa kuģim “Starship” jānogādā astronauti uz Mēness, kuri tur veiks izpēti.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma