Web Analytics
More
    Reklāma

    Lielbritānija rudenī rīkos pasaulē pirmo mākslīgā intelekta samitu

    Jaunākie raksti

    Mākslīgais intelekts (MI) kļuvis par tehnoloģiju pasaules apspriestāko tēmu. Līdz ar to arvien lielāka uzmanība tiek pievērsta ne tikai tā sniegtajām iespējām, bet arī riskiem. Tieši par to plānots diskutēt pasaulē pirmajā mākslīgā intelekta samitā, ko rudenī apņēmusies sarīkot Lielbritānija. Lēmums par samita norisi pieņemts pēc Lielbritānijas premjerministra Riši Sunaka, ASV prezidenta Džo Baidena, Kongresa un uzņēmumu vadītāju tikšanās.

    Sunaks norāda, ka MI esot milzīgs potenciāls pārveidot visu mūsu dzīvi uz labo pusi. Taču, lai tā notiktu, ir jāpārliecinās, ka šie risinājumi tiek izstrādāti un izmantoti drošā veidā. Viņš arī piebilda, ka neviena valsts to nevar izdarīt viena, un tas prasīs globālu sadarbību. Lielbritānijas valdība uzskata, ka Lielbritānija esot lieliska vieta mākslīgā intelekta samita rīkošanai, jo šeit atrodas Eiropas MI nozares centrs. MI jomā Lielbritānijā tiek nodarbināti vairāk nekā 50 000 cilvēku, un šī nozare valsts ekonomikā sniedz vairāk nekā 3,7 miljardus mārciņu lielu pienesumu.

    Reklāma

    Pagaidām vēl nav zināms precīzs samita norises datums, kā arī nav izziņoti tā dalībnieki. Taču Lielbritānija vēlas, lai tajā piedalītos pasaules galvenās ekonomikas, vadošie tehnoloģiju uzņēmumi un pētnieki, kuri diskusiju ceļā nonāktu pie MI drošības pasākumiem un risku mazināšanas risinājumiem.

    Jāpiezīmē, ka Eiropas Savienība jau strādā pie MI likuma, taču var paiet vairāk nekā divi gadi, līdz tas oficiāli stāsies spēkā. Ņemot vērā tehnoloģiju attīstības ātrumu, tas ir pārāk ilgs laiks, tāpēc jau šobrīd jādomā par pagaidu pasākumiem MI efektīvai pārvaldībai.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma