Web Analytics
More
    Reklāma

    Apple jaunais videospēļu pārnešanas rīks ļauj Mac datoros darbināt Windows spēles

    Jaunākie raksti

    Pirmdienas vakarā, kad tika runāts par nākamo macOS 14 Sonoma Apple datoru operētājsistēmu, atsevišķs bloks tika veltīts videospēļu sadaļai. Tagad informācija papildināta ar īpašu spēļu pārnešanas rīku, kas ļauj viegli darbināt Windows platformai paredzētas videospēles.

    Pēdējo divu gadu laikā esmu piefiksējis, ka Apple sāk vairāk runāt par videospēļu darbināšanu savos ar M procesoriem aprīkotajos datoros, jo līdz šim Mac datori netika saistīti ar tām. Izziņojot jauno datoru operētājsistēmu macOS 14, Apple ir gājis soli tālāk, izstrādātājiem piedāvājot speciālu programmu Game Porting Toolkit.

    Reklāma

    Tās mērķis ir ātri pārslēgt videospēles no Windows platformas uz Mac, lai izstrādātāji varētu veikt pirmos testus un pārbaudīt spēli Apple dzelšos, pirms veikt pilnīgu pāreju uz ARM procesoru tehnoloģiju un macOS vidi. Principā tas nozīmē, ka jau šobrīd Apple datoros ir iespējams spēlēt tādus grandus, kā “Cyberpunk 2077” un “Elden Ring”. Tiesa, ir ierobežots attēla kadru skaits sekundē.

    Iespējams, ka Game Porting Toolkit pavērs ceļu, lai jau drīzumā mēs ieraudzītu ļoti zināmas un populāras videospēles tieši paredzētas Mac ekosistēmai, kas līdz šim bija ļoti ierobežota.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    7 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    KKTK
    09.06.2023 13:07

    Tā! Kad būs Mac Mini ar M3? B)

    Artūrs
    10.06.2023 10:38

    Vai arī viņi varēja atļaut darbināt vulkan vai vismaz opengl api uz saviem datoriem, pārējo visi daudz vienkāršāk un ātrāk būtu atrisinājuši.

    Krotow
    11.06.2023 13:34
    Reply to  Artūrs

    Gan jau tieši par Vulkan un OpenGL atbalstu ir runa. Visticamāk ka Vulkan ar D3D API pa virsu. Tiesa 3D ātrdarbību tas neuzlabos. Vai arī būs papilldus jāliek GPU čipi, kas MacBook Pro padarīs par ultradārgu (paredzu cenas no $5000 uz augšu, jo Apple), smagu un rijīgu miskasti (true ābolzealotu izpratnē).

    Mapsis
    11.06.2023 21:41
    Reply to  Krotow

    Tā jau geimeru problēma, man darba vajadzībām tā tava ultra smagā rijīgā miskaste atmaksājas mazāk kā mēneša laikā, to gan “geiming” datori varētu pamācīties no apple, proti uražot portatīvo kurš savu jaudu spēj noturēt arī bez rozetes starpniecības un ilgāk par divām stundām…

    Krotow
    11.06.2023 22:28
    Reply to  Mapsis

    Man ir dators darbam un spēlēm mājās, ko nenēsāju apkārt un kas salikts konfigurācijā un cenā, kā mani apmierina. Un ir darba laptops darbam kur daru aktuālās darba lietas birojā un mājās. Darbā es “nespēlējos”. Ja ir grūti to saprast, tad mums nav par ko runāt.

    Mapsis
    12.06.2023 21:46
    Reply to  Krotow

    Tu esi smieklīgs krutowski😀
    Labāk paliec nopietnāks, dzīve tikai viena, visam laiks nepietiks😬

    Reklāma