Web Analytics
More
    Reklāma

    Microsoft nāksies maksāt 20 miljonu dolāru sodu par nepareizi glabātiem bērnu datiem

    Jaunākie raksti

    Uzņēmumam Microsoft nāksies šķirties no 20 miljoniem dolāru, jo uzņēmums ir pārkāpis datu drošību un privātumu saistībā ar bērnu informācijas glabāšanu no videospēļu konsoles Xbox kontiem.

    Galvenā problēma ir tajā, ka līdz 2021. gada beigām, kad nepilngadīga persona līdz 13 gadu vecumam vēlējās izveidot savu Xbox kontu, Microsoft nav pieprasījis vecākiem to apstiprināt. Nesaņemot šo apstiprinājumu, uzņēmums tik un tā ir glabājis informāciju par bērniem pat vairākus gadus, kas nav bijis pareizi.

    Reklāma

    Arī tas kļuvis par vienu no uzdevumiem, kas jāveic Microsoft. Tā kā tas nebūs tikai naudas sods, bet arī informācijas sakārtošana, un ja netiks saņemta vecāku atļauja, bērnu konti ir jāizdzēš. Uzņēmums sniedzis savu komentāru, norādot uz to, ka šajā reizē viņi apzinās problēmas nopietnību un ka nav spējuši sniegt atbilstošu servisu, nodrošinot pilnīgu datu drošību.

    Tiesa, Microsoft 20 miljonu dolāru sodu nevar salīdzināt ar spēļu izstrādātāja Epic saņemto 275 miljonu sodu par līdzīgām bērnu datu drošības problēmām

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    1 komentārs
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Pēča
    12.06.2023 13:20

    Vienmēr ir interesejis kam šie grandiozie sodi aiziet? Kartējā ‘valsts kasē’ kur fiksi un nemanami tiek norakstīti silto skrēslu dīdītaju kabatās, kuri pēctam var nopirkt jaunas villas un jahtas?

    Kaut kā nav dzirdets ka šos sodus kompanijām ir japārskaita kādām bezpeļņas organizācijām, kas cīnās pret bērnu izmantošanu utml noziegumiem….

    Reklāma