Web Analytics
More
    Reklāma

    Microsoft izlaiž Windows 11 Backup lietotni, kas iedvesmojusies no macOS Time Machine

    Jaunākie raksti

    Microsoft ir izlaidusi priekšskatījuma versiju Windows 11 Backup lietotnei Windows 11 operētājsistēmā. Pašlaik šī lietotne var veikt gandrīz pilnīgu rezerves kopiju visiem lietotņu, iestatījumu un lietotāju dokumentu datiem. Teorētiski jaunajai lietotnei vajadzētu vienkāršot instalācijas, datu atjaunošanas vai pārejas uz jaunu Windows datoru procesus.

    Microsoft ir paziņojis par teju Time Machine kopiju, ko Apple piedāvā kopš 2007. gada kopā ar macOS. Windows 11 Backup lietotne izziņota Windows Insider Bloga rakstā kā daļa no Windows 11 Insider Preview Build 23466 izlaišanas. Atšķirībā no esošā sistēmas atjaunošanas programmas, jaunā Windows 11 rezerves kopiju lietotne ir paredzēta, lai izveidotu visaptverošu rezerves kopiju visiem svarīgajiem lietotāju datiem.

    Reklāma

    Windows 11 Backup spēs saglabāt instalētās lietotnes, dokumentus, fotogrāfijas, failus, paroles un citus iestatījumus. Microsoft piebilst, ka lietotne iekļaus arī Sākuma izvēlnes (Start menu) un uzdevumu joslas konfigurācijas, lai piedāvātu nevainojamu Windows kopiju un atjaunošanas veidošanu.

    Diemžēl pašlaik Microsoft piedāvā tikai rezerves kopijas saglabāšanu mākonī bez iespējas saglabāt datus lokāli. Ar Microsoft sniegtajiem 5 GB bezmaksas OneDrive krātuves apjomiem Windows 11 rezerves kopiju lietotne kalpos kā vēl viens līdzeklis abonēšanas maksas paņemšanai no lietotājiem.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    3 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Atis
    29.05.2023 19:25

    Labas ziņas! Tieši pirms laika meklēju iespēju izmantot native windows backup. Nonācu pie secinājuma ka vienīgais ir vecais File History serviss.. Šāds windows backup būtu ļoti laba lieta, ja vienīgi būtu iespēja to backupot uz otra HDD

    Jānis
    30.05.2023 09:06

    man šo jau martā piedāvāja kad startēju jaunu windows11 datoru

    McD
    30.05.2023 22:47

    Man RSync strādā arī uz XP.

    Reklāma