Web Analytics
More
    Reklāma

    Euronics iegādāsies vadošo Lietuvas elektronikas mazumtirdzniecības ķēdi – Avitelos prekyba

    Jaunākie raksti

    Latvijā un Igaunijā strādājošā tehnoloģiju mazumtirdzniecības grupa Euronics iegādāsies UAB Avitelos prekyba, kas ir viena no lielākajām elektronikas mazumtirdzniecības ķēdēm Lietuvā.

    Euronics izpilddirektors Igaunijā un Latvijā Āre Koppels (Aare Koppel) norāda, ka uzņēmuma iegāde sekmēs Avitelos prekyba pozīciju nostiprināšanos Lietuvas tirgū: “Izmantojot Euronics zināšanas un infrastruktūru, Avitelos prekyba var kļūt par lielāko tehnoloģiju mazumtirgotāju Lietuvā.”

    Reklāma

    Noslēdzoties iegādes darījumam, Euronics kļūs par ietekmīgāko plaša patēriņa elektronikas mazumtirdzniecības ķēdi Baltijas valstīs. Uzņēmumu grupā kopumā strādās 900 darbinieki visās trīs Baltijas valstīs: gandrīz 500 Igaunijā, 250 Lietuvā un 150 Latvijā. Mazumtirdzniecības tīkls visās trīs valstīs ietvers gandrīz 50 veikalus, kas darbosies 29 dažādas pilsētas.

    Latvijā un Igaunijā Euronics pazīst ar lielāko vietējo, centrālo noliktavu Baltijas valstīs, kas nodrošina plaša preču klāsta pieejamību un ātru piegādi. Pēc iegādes darījuma Avitelos prekyba kļūs par šī piegādes tīkla daļu, tādejādi nodrošinot arī Lietuvas klientiem plašāku preču klāstu par konkurētspējīgām cenām.

    Avitelos prekyba Lietuvā strādā ar zīmoliem Avitela un Elektromarkt. Pēc iegādes darījuma pabeigšanas visa saimnieciskā darbība tiks turpināta tāpat kā līdz šim, tostarp veikali un interneta veikali darbosies ar Avitela un ElektroMarkt nosaukumiem.

    “Lietuvā mēs pārdodam plaša patēriņa elektroniku un sadzīves tehniku jau gandrīz 30 gadus. Šobrīd 26 veikali 18 Lietuvas pilsētās darbojas ar Avitela un Elektromarkt preču zīmēm. Iegādes darījums paaugstinās pārņemamo uzņēmumu konkurētspēju un uzlabos plaša patēriņa elektronikas un sadzīves tehnikas preču piedāvājumu klientiem,” stāsta UAB Avitelos prekyba vadītājs Aļģirds Mitals (Algirdas Mitalas).

    Darījuma ietvaros Igaunijas un Latvijas grupa iegādāsies arī uzņēmumus UAB Serviso Kontraktų Centras un UAB Emtoservis, kas ietilpst vienā grupā ar Avitela, nodrošinot pēcpārdošanas servisu un pagarinātās garantijas apdrošināšanu elektroniskajām ierīcēm un sadzīves tehnikai.

    Igaunijas kapitāla uzņēmumam Euronics ir 30 gadu pieredze tehnoloģiju mazumtirdzniecības jomā, un tas pārstāv aptuveni 400 oficiālos zīmolus Igaunijā un Latvijā. Euronics pieredze un plašais pārstāvēto zīmolu klāsts ļaus nodrošināt uzlabotu pēcpārdošanas servisu arī Lietuvas klientiem.

    Darījumam vēl ir jāsaņem Lietuvas Konkurences padomes apstiprinājums. Līdz konkurences iestādes apstiprinājuma saņemšanai visi uzņēmumi turpinās darboties neatkarīgi un līdzšinējā kārtībā.

    Iegādes darījumā pircējus konsultēja Porta Finance un Ellex, bet pārdevēja padomnieks bija Cobalt.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    8 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Hašvaldis Blokčeins-Halvenings (HBH)
    06.06.2023 14:01

    Apsveikininkui!

    Kkā tā
    06.06.2023 14:46

    Uzņēmums, kurš darbiniekiem lielās, ka izvairās no nodokļu nomaksas 🙈

    Kursors.lv
    06.06.2023 15:00
    Reply to  Kkā tā

    Kurš no abiem un kā tieši lielās?

    kkā tā
    07.06.2023 08:40

    Latvijas jevroniks, darbinieku pasākumā, vadītāja uzrunā :)

    Skābene
    08.06.2023 08:37
    Reply to  kkā tā

    Skaties uz to no gaišās puses, vismaz darbiniekiem ir pasākumi! ;)

    Mīnus 20 gadus vecs jaunietis
    06.06.2023 15:44

    Priecīga ziņa igauņiem! Kāds atceras, kad pēdējo reizi kāds Latvijas uzņēmums ir nopircis kādu Lietuvas vai Igaunijas kompāniju?

    Reklāma