Web Analytics
More
    Reklāma

    “Meta” darbiniekiem no biroja būs jāstrādā vismaz trīs dienas nedēļā

    Jaunākie raksti

    Ja kāds vēl atceras Covid-19 pandēmijas laiku, tad zinās, kādu haosu un jucekli tas izraisīja darbavietās. Vienlaikus šis laiks arī ļāva saprast, ka strādāt attālināti nemaz nav tik slikti, un, ja uzņēmums nodrošina visu nepieciešamo darbam no mājām, tad gājienu uz biroju var mierīgi aiztaupīt. Arī lielajiem tehnoloģiju gigantiem pandēmija radīja milzīgus izaicinājumus, kuri turpinās arī šobrīd, kad darbinieki jāmudina atgriezties birojā, kas nemaz nav tik viegli. Ar šo problēmu cīnījās “Apple” un tuvākajās laikā saskarsies arī “Meta“, kas noteikusi, ka rudenī darbiniekiem klātienē jāstrādā vismaz trīs dienas nedēļā.

    “Meta” vadītājs Marks Zakerbergs paziņojis, ka no 5. septembra biroja darbiniekiem būs jāstrādā klātienē vismaz trīs dienas nedēļā. Vienlaikus tiem, kuriem darbs vienmēr bijis attālināts, varēs turpināt to darīt šādā veidā arī turpmāk.

    Reklāma

    “Meta” norāda, ka klātienes darba nodrošināšana ir daļa no centieniem pilnveidot sadarbību starp strādājošiem, kā arī darba kultūru. Tāpat uzņēmums norāda, ka darbs klātienē ir daļa no hibrīdstratēģijas pasākumiem, kas pieņemts līdztekus darbinieku masveida atlaišanai. “Meta” jau iepriekš norādījusi, ka uzņēmumam šis būs “efektivitātes gads” un uzskata, ka, lai sasniegtu maksimālu produktivitāti, ir nepieciešams komandas darbs klātienē.

    Jāpiezīmē, ka “Meta” 2020. gadā ieviesa attālināta darba politiku, redzot, ka Covid-19 tik ātri nebeigsies. Uzņēmums cerēja, ka normālu darba ikdienu varēs atsākt 2021. gadā, taču pandēmija neatkāpās tik ātri kā cerēts. Tagad, kad šis murgs, šķiet, ir beidzies, daudzi uzņēmumi meklē iespējas atgriezties iepriekšējā vai vismaz hibrīda darba režīmā. Bez “Meta” to īsteno arī “Apple” un citas tehnoloģiju kompānijas.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    3 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Krotow
    05.06.2023 16:58

    Pie mums tas arī jau notiek. No otras puses ir jautājumi, ko ātrāk pajautāt kolēģim pie blakus galda nekā paļauties uz sabojāto telefonu Skype un Teams izskatā. Taču būtu labi šādu hibīdā režīma iespēju saglabāt.

    Ivis
    06.06.2023 09:07

    Gaidam ziņas, kā būs jāstrādā Kursors.lv darbiniekiem, cik dienas klātienē.

    Kursors.lv
    06.06.2023 09:20
    Reply to  Ivis

    Visas. Mēs šeit jums strādājam absolūti visas dienas cauru gadu. Tiesa, attālināti, jo Kursoram nav sava ofisa, kur visiem sanākt kopā.

    Reklāma