Web Analytics
More
    Reklāma

    “Meta” plāno atlaist vēl 10 000 darbinieku

    Jaunākie raksti

    Aizvadītā gada novembrī rakstījām par Marka Zakerberga vadītās “Meta” plāniem atlaist 13% no darbaspēka jeb ap vairāk nekā 11 000 strādājošo. Tā bija pirmā šāda mēroga darbinieku atlaišana uzņēmuma vēsturē. Taču šķiet, ka ar to viss nebeidzas. Zakerbergs nupat paziņojis, ka “Meta” plāno atlaist vēl 10 000 darbinieku un pārstrukturēt atsevišķas uzņēmuma nodaļas.

    Zināms, ka pirmie, ko skars atbrīvošana no darba, būs “Meta” personāla atlases speciālisti, kurus par atlaišanu precīzāk plānots informēt jau šodien. Aprīļa beigās uzņēmums plāno atlaist darbiniekus tehnoloģiju komandās, savukārt maija beigās – biznesa komandās. Lai arī šobrīd atlaišanu plānots noslēgt 2023. gada pirmajā pusē, Zakerbergs norāda, ka process varētu ievilkties visa gada garumā. Papildus otram darbinieku masveida atlaišanas raundam “Meta” arī pagaidām “iesaldēs” ap 5000 vakantās amata pozīcijas.

    Reklāma

    Komentējot otro darbinieku masveida atlaišanas vilni, Zakerbergs uzsver, ka uzņēmumam nāksies atvadīties no talantīgiem un aizrautīgiem kolēģiem, kuri pielikuši roku “Meta” panākumu kaldināšanā.

    Šogad paredzētā darbinieku atlaišana ir daļa no “Meta” efektivitātes un izmaksu samazināšanas plāniem. To ietvaros uzņēmums paredzējis gan pārtraukt darbu pie mazienesīgiem projektiem, gan samazināt darbaspēku tajās nodaļās, kur to ir vairāk nekā vajadzīgs. Ja ņem vērā novembrī īstenoto darbinieku atlaišanu, gada laikā “Meta” kopumā būs atlaidis vairāk nekā 21 000 strādājošo.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma