Web Analytics
More
    Reklāma

    “Meta” apgalvo, ka pārdevusi teju 20 miljonus “Quest” VR briļļu

    Jaunākie raksti

    Nupat rakstījām par “Meta” plāniem 2027. gadā izlaist pilnvērtīgas papildinātās realitātes brilles, kas, pēc uzņēmuma teiktā, “satricinās visu nozari un kļūs tikpat populāras kā “iPhone””. Paralēli tam “Meta” aktīvi strādā pie virtuālās realitātes (VR) briļļu izstrādes, kas acīmredzot ir viena no retajām jomām, kur uzņēmumam ir kādi vērā ņemami panākumi. Par to liecina “Meta” teiktais, ka kopumā līdz šim pārdoti jau teju 20 miljoni “Meta Quest” VR briļļu vienību.

    “Meta” vadība ar šo statistiku dalījās nedēļas sākumā, kad arī runāja par tālākiem plāniem attiecībā uz papildinātās realitātes briļļu izstrādi un izlaišanu. Uzņēmums arī detalizēti aprakstījis savus plānus attiecībā uz “Quest” līniju nākotnē. Tā kā līdz šim pārdoti gandrīz 20 miljoni “Meta Quest” VR briļļu, nav pamata šo produktu atmest. Tieši pretēji – cipari skaidri parāda cilvēku interesi par šo produktu.

    Reklāma

    Jāpiezīmē, ka 2018. gadā, kad vēl “Meta” saucās “Facebook”, uzņēmums iepazīstināja ar “Oculus Quest” VR brillēm, kuras izstrādāja uzņēmums “Oculus”, ko “Meta” iegādājās 2014. gadā. 2020. gada oktobrī “Meta” izlaida “Quest” otrās paaudzes VR brilles, kuru ekrāns bija aprīkots ar lielāku izšķirtspēju un kurās bija iebūvēts “Qualcomm Snapdragon XR2” procesors, kas nodrošināja labāku veiktspēju. Pērn novembrī “Meta” prezentēja par līmeni augstāku ierīci “Meta Quest Pro“. Savukārt vēlāk šogad paredzēts izlaist “Quest” trešās paaudzes VR brilles.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    5 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    bobis
    05.03.2023 16:58

    Pa youtube, resident evil speles ar vr, drankigi izskatas.

    Guntars K
    06.03.2023 16:04
    Reply to  bobis

    Kamēr krējums nebūs nosmelts, tikmēr var nesapņot par normālas kvalitātes bildi. Bet krējumam nav kur naudu likt un tāpēc tirgus skries pakaļ katriem diviem pieplusotiem pikseļiem, tā vietā, lai sagaidītu uzreiz kvalitāti 5x augstāku.

    bobis
    05.03.2023 17:01

    Speles vadiba greizi uztaisita, izlaizot nozimigu speles video un vr speletaji apdulusi.

    Ainis
    06.03.2023 16:42

    pārāk maz video, programmu un spēļu uz vr. nopirku oculus 2 nu un- foršu video normālā kvalitātē ir tikai aptuveni piecas, programmas -izmantoju tikai virtuālo kinoteātri un programmu kur var zīmēt, no spēlēm patika tikai kur var zvejot un lokšāvējs . par cenām nemaz runāt nevar- maksā kā pilnvērtīgas pc spēles.

    Flare
    06.03.2023 18:37

    Kaut kā lielie spēļu veidotāji nemaz tā nesteidz ‘lēkt VR vilcienā’. Beigās vēl būs kā ar 3D televizoriem – bija un izbija. Redzēšu jēgu pirkt 3D brilles tikai tad, kad būs gana plaša ekosistēma un attēls būs kvalitatīvs.

    Reklāma