Web Analytics
More
    Reklāma

    Pirmais iPhone ražotājs Indijā pārtraucis sadarbību ar Apple, jo tas nenes peļņu

    Jaunākie raksti

    Wistron bija pirmais uzņēmums Indijā, kas uzsāka iPhone salikšanu šajā valstī, taču tas ir pārtraucis sadarbību ar Apple, jo no ražošanas nav bijis iespējams iegūt peļņu. Šīs ziņas daļēji nav iepriecinošanas Apple, jo pēdējos gados uzņēmums cenšas uzsākt ražošanu ārpus Ķīnas.

    Sākoties koronavīrusa pandēmijai, Apple nolēma, ka ir laiks samazināt savu produktu ražošanas atkarību no Ķīnas, īpaši runa ir par iPhone, kas ir pelnošākais uzņēmuma produkts. Indija tika saskatīta kā nākamais iPhone salikšanas tirgus, un tika uzsākta partneru meklēšana. Pirmais uzņēmums, kuram tika dota iespēja sevi pierādīt un ražot iPhone SE modeļus, bija Wistron.

    Tomēr sadarbība nav bijusi ilga, jo jau šobrīd tā ir pārtraukta. Wistron jau ir procesā, lai pārdotu savu iPhone salikšanas līniju, jo uzņēmums nav redzējis sev izdevīgu sadarbību ilgtermiņā. Tas gan nenozīmē, ka pie vainas ir tikai Apple, tas drīzāk saistīts ar to, ka Wistron jau 2020. gadā pārdevā daļu no savas iPhone līnijas Ķīnā, un ar Indijas ražotni nav iespējams nodrošināt konkurētspējīgu cenu.

    Tikmēr Foxconn un Pegatron atver jaunas iPhone salikšanas līnijas Indijā, līdz ar to veicot savus pakalpojumus gan Ķīnā, gan Indijā Apple vajadzībām. Tādējādi Apple paliek atkarīgs no tiem pašiem sadarbības partneriem, vienkārši visi procesi nenotiek Indijā. Izskatās, ka esošo Wistron ražotni Indijā iegādāsies cits īpašnieks, kas arī pārņems iPhone ražošanu.

    Avots9TO5Mac
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma