Web Analytics
More
    Reklāma

    Apple mēģina samazināt savu atkarību no Ķīnas, AirPods austiņas ražos arī Indijā

    Jaunākie raksti

    Apple noslēdzis jaunu darījumu ar uzņēmumu Foxconn par AirPods bezvada austiņu ražošanu Indijā, kas līdz šim ražotas tikai Ķīnā. Pateicoties noslēgtajai sadarbībai, Foxconn investēs 200 miljonu dolāru jaunas ražotnes izveidē.

    Neskatoties uz to, ka AirPods ražošana Foxconn nav tik ienesīga kā iPhone, uzņēmums piekritis jaunajam līgumam, lai nostiprinātu attiecības ar Apple. Tehnoloģiju uzņēmums speciāli pieprasījis, lai ražošana notiktu Indijā, tādējādi norādot uz mērķi samazināt atkarību no Ķīnas.

    Apple produktu ražošana Ķīnā ir notikusi jau vairāk nekā divas dekādes, tomēr pēdējo gadu ASV saspīlētās attiecības, kā arī ģeopolitiskā situācija ir likusi mainīt ierasto kārtību. Mērķis ir samazināt komponenšu ražošanas monopolu no Ķīnas, pārceļot to uz citām valstīm. Viens no piemēriem ir Indija. Taču mīnuss jaunajai sadarbībai ir produktu kvalitāte.

    Indijas kultūra nav tik precīza pret ražošanas standartiem kā Ķīna, bet šis vairāk ir pārejas periods, kas Apple prasīs ilgāku laiku, lai sasniegtu uzņēmuma ierastos standartus. Tomēr tendence ir skaidra, un izskatās, ka Apple negrasās no tā atkāpties. Analītiķi paredz, ka līdz 2025. gadam 75% iPhone tiks ražoti Ķīnā, bet atlikusī ceturtā dala sadalīsies starp Indiju un Vjetnamu.

    Avots9TO5Mac
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma