Web Analytics
More
    Reklāma

    Apple izziņo gada otrā ceturkšņa finanšu datus, kuros labi rezultāti iPhone, bet slikti Mac datoriem

    Jaunākie raksti

    Uzņēmums Apple publiskojis sava 2023. gada otrā ceturkšņa finanšu rezultātus, kas kopumā norāda uz labiem rezultātiem ar pavisam nelielu ieņēmumu kritumu, salīdzinot ar iepriekšējo gadu.

    Šajā otrajā ceturksnī Apple apgrozījums sasniedzis 94.8 miljardus dolāru, bet peļņa 24.1 miljardu. Attiecīgi pirms gada ieņēmumi bijuši 97.3 miljardi, bet peļņa 25 miljardi, līdz ar to novērojams 2.6% apgrozījuma kritums, kas saistīts ar globālās ekonomikas sabremzēšanos. Neskatoties uz to, šis bijis visienesīgākais ceturksnis dažādiem servisiem.

    Apple pakalpojumi pēdējo trīs mēnešu laikā ienesuši 20.9 miljardus dolāru, kas ir vēsturiski labākais rezultāts. Tāpat šis bijis veiksmīgākais otrais ceturksnis iPhone pārdošanai, kas nesusi 51.3 miljardus. Līdz ar to iPhone pārdošana vien sastāda 54.1% no visiem Apple ieņēmumiem, un ir galvenais uzņēmums naudas devējs. Tomēr pietiekami lielu kritumu piedzīvojuši Mac datori, kuru ceturkšņa ieņēmumi bijuši 7.2 miljardi. Salīdzinājumam gadu iepriekš tie bija 10.4 miljardi.

    Avots: MacRumors

    Pārskrienot pāri pašai finanšu rezultātu prezentācijai, acīs iekrita tas, ka Apple servisus kopumā abonē 975 miljoni cilvēku. Šis skaits pēdējos trijos gados ir gandrīz dubultojies, bet pēdējā gadā pievienojušies 150 miljoni jaunu abonentu. Tāpat interesanti bija redzēt, ka divas trešdaļas no Apple Watch lietotājiem viedpulksteni iegādājušies pirmo reizi. Kopumā rādītāji ir bijuši labi un pieaugums noteiktajos segmentos vērojams visā pasaulē.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    15 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Usinss
    08.05.2023 11:44

    Nu viņiem M1 sanāca ļoti labs, paņēma uz izbrīnu. Tagad pārējie gaida, kad būs M3 ar labāku GPU veiktspēju. Un gaida MAC PRO, iMac normālus variantus. Kā arī cena ir samērā kāpusi produktiem. Datorus tik bieži cilvēki nejaunina. Un ASV, kur viņu galvenais datoru tirgus, ir samērā liela inflācija, un cilvēki nepērk vienkārši jaunāko modeli vai MAC, tikai tāpēc, ka Apple. Sāk izvērtēt visus par un pret.

    Māris
    08.05.2023 13:17
    Reply to  Usinss

    Drīzāk tos kompjus pirks kā traki, ja būs airmac ar vismaz 15 colām un liekāks, jo airmac cena pieņemema, bet tas mazais ekrāns ir nekam nederīgs, ja jāstrādā ar to visu dienu.
    Galvenais tam 15 nepaceļ cenu līdz kosmosam.

    Kursors.lv
    08.05.2023 14:30
    Reply to  Māris

    Kāda jēga no Air, ja tam ir milzīgs displejs, kas visu datoru padara izmēros lielu un smagāku? Air būtība taču ir ultraportabilitāte.

    Biteme
    09.05.2023 00:13

    Īpaši tāpēc, ka laptopa ekrāns domāts epizodiskai un īslaicīgai izmantošanai, bet sēžot uz vietas šā vai tā sprauž klāt ārējo moni. Kāda jēga nēsāt apkārt lielāku ekrānu, ja tas jau ir gan mājās, gan birojā, gan šur vai tur.

    Žoržs
    09.05.2023 12:30
    Reply to  Biteme

    Lielākajai daļai darbs no mājām un ofisa jau ir sapludis, jāspēj būt gan tur gar tur a to pašu kompi.
    Air cena ir pieņemama bet Pro jau ir kosmoss cenas ziņā, lai tikai veiktu darba pienākumus, tādu kompi nevajag.
    A tā pieslēgšana pie papildus monitora ir acu bendēšana, jo nekad nevar normāli tos papildus monitorus saregulet, ja saregulē, tad atkal kads atsledz no rozetes to un viss sakas pa jaunam, vēl arī vads papildus monitoram tiek pakustinats un mainas attela kvalitāte.
    Tāpēc mājas kompi izmantoju Imac kur viss jau kopā, lai nevajag čakarēties ar regulējuemiem.
    Tas pats attiecas uz laptopu, viss jau saregulēts nokalibrēts, un smuks attēls.

    Biteme
    09.05.2023 14:12
    Reply to  Žoržs

    Vai tiešām Apple ir tik lielas problēmas ar ārējo monitoru, kā raksti? Negribētos ticēt.

    Kursors.lv
    09.05.2023 14:19
    Reply to  Biteme

    Protams, ka nav. Komentārā paustais neatbilst patiesībai.

    Elektriķis
    09.05.2023 14:19
    Reply to  Biteme

    Nav, nav – pat tāds lohs kā es priecīgs spraužu klāt savu Airu pie LG USB-C un ir labi. Bet nu īstiem māksliniekiem ar pareizo krāsu attēlojumu varbūt vajag īstu Ābola monitoru.

    Biteme
    08.05.2023 15:29
    Reply to  Māris

    Vēl viens cilvēks, kas nezin kam ir domāts laptops….varbūt organizēt maksas kursus? 🤔

    Lapsis
    08.05.2023 23:18

    Es savukārt nepiekrītu, ja apmales ekrānam “mazas” tas dators tik un tā nebūs “mega” lielāks par 13to airi un tik un tā plāns, plus salīdzinoši krietni mazāks par aizgājušās paaudzes 15.6 colliniekiem. Uz 15+ collu tomēr ir ērtāk ar shopiem un cadiem darboties esot izbraukumos, ar 13niekiem ir ļoti grūti.
    Turklāt nesaprotu, cik mazas dator “somiņas” tad vīrieši sākuši nēsāt? Kā sieviešu rocenes? Normālai darba datorsomai tik un tā bez problēmām jāspēj ievietot a4 formāta mapīte/es, kur arī tāds plāns 15collinieks bez problēmām ievietojas.

    Elektriķis
    08.05.2023 16:39

    Kuram brīdim atbilst tie pīķi? Jauniem Iphonu modeļiem?

    Elektriķis
    08.05.2023 20:16

    Grafikā: Net Sales. Tā ir kopējā pārdošanas summa, sašķirota pa produktiem.

    Kapajs
    10.05.2023 01:49

    Intrasanta kā ir ar IPad ?Kritums vai aptuveni tāpat kā iepriekš?

    Domāju ka ja izdalītu Airus statistikā ,tad būtu pat neliels pieagums.

    Par jauno Airu 13.6 varu uzlavēt.
    Pat audio mastera un daw programas pavelk labi kaut veikalā baidija ka nepavilks.
    Kopš silokona Airs vars nav rakstāmmašīna tikai.Displejs ir patīikams kaut ja piekasas tad melnais nits vairāk nenāktu pa sliktu.

    Airam līdz 14 colām pietrūkst pavisam nedaudz.
    Ja apmales vēl samazina lejas daļā un izgriezumu noņemtu augšā tad priekš manis tas būtu ideālais Airs jo 14 colinieks ir tas kas pa visam nedaudz pietrūkst ekranā.
    Cenu dēļ es isķīros pa labu Airam ne pro 14 niekam.
    Ārējie Ekrāni perfekti darbojas ar jano Airu.

    Reklāma