Web Analytics
More
    Reklāma

    “Tesla” cilvēkveidīgie roboti jau paši spēj staigāt un paņemt priekšmetus (video)

    Jaunākie raksti

    Pērnā gada septembra beigās “AI Day” jeb mākslīgā intelekta dienas ietvaros “Tesla” prezentēja funkcionējošus cilvēkveidīgā robota “Tesla Bot” prototipus. Atbalstoties pret statīvu, tie varēja paspert dažus soļus, izdarīt vienkāršas deju kustības, kā arī pamāt skatītājiem. Pēc mazliet vairāk kā pusgada Īlons Masks savā “Tesla” Investoru dienas pasākumā dalījās ar jaunāko video, kurā redzams “Tesla Bot” progress.

    Video redzams, ka roboti ir jau diezgan gatavi ražošanas fāzei. Tie spēj paši, bez aizķeršanās lēnām doties uz priekšu, orientēties apkārtējā vidē, kā arī atpazīt dažādus priekšmetus, satvert un veikt citas darbības ar tiem. Konkrēti video redzams, ka “Tesla Bot” paņem priekšmetus no vienas kastītes un ieliek tos citā. Tas ir diezgan ievērojams progress salīdzinājumā ar 2022. gada septembra beigās parādīto sniegumu.

    Reklāma

    Iepriekš Īlons Masks atklājis, ka cilvēkveidīgais robots “Tesla Bot” būs paredzēts masveida ražošanai un izlaists “miljonos vienību”. Tas primāri domāts monotonu, vienkāršu uzdevumu veikšanai rūpnīcās. Sākotnēji paredzēts, ka šie roboti darbosies “Tesla” ražotnēs, vēlāk arī citviet. Tiesa, pagaidām vēl ir diezgan pāragri prognozēt, kad pirmie gatavie “Tesla Bot” varētu nonākt tirgū.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    6 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Browserinfo
    18.05.2023 12:26

    Es teslai neuzticos,jo daži kas pierādija veidotie videoklipi ir montēti un tikai tad neatkarīgi cilvēki veiks testu,tad ticēšu viņiem.

    bobis
    18.05.2023 15:02

    Talu lidz terminatoram, pasreizeja limeni sanaks tikai lenigas seksa lelles. Masks var atklat botu bordelus pa visu pasauli un nosaukt tos par Pedeja Ceriba. Masks bus botu suteners, kadam jau ir jalabo un jadizinfice boti pec izmantosanas. Sakuma kautresies, bet velak kustiba tikai ies uz prieksu. Mos masks piesviedis paris seksa botus krievijas barakas lai celtu kareivju morali.

    bobis
    18.05.2023 15:04

    No siem verkiem var celties tada pati atkariba, ka no eletroniskam cigaretem.

    bobis
    18.05.2023 15:16

    Putins var aprecet kibernetisko drauzeni savas balerinas vieta, iemontet mehanisko aci sev, uzmantet mehanisko papagaili sev uz pleca un pasludinat sevi par pasaules piratu.

    Krotow
    18.05.2023 16:28

    Progress iestāsies brīdī kad bots ienāks pie Maska, iedos viņam pa seju un pateiks lai atšujas un liek mierā.

    Parasts latvietis
    19.05.2023 19:04

    Viss jau ,, baigi labi,, -strādniekus nevajadzēs , visu ražos roboti , BET kurš pirks tās saražotās mašīnas ? Bezdarbnieki ?…. es domāju ,ka maskis ir gudrāks , nevar zāğēt zaru uz kura pats sēž.

    Reklāma