Web Analytics
More
    Reklāma

    Eiropas Savienībā stājas spēkā jaunais kriptovalūtu tirgus regulējums

    Jaunākie raksti

    Aprīļa beigās rakstījām, ka Eiropas Parlaments (EP) veicis galīgo balsojumu par kriptovalūtu tirgus regulējumu, kas plašāk pazīstams kā MiCA (Markets in Crypto Assets regulation). Lai likumprojekts oficiāli stātos spēkā, bija nepieciešams vēl Eiropadomes apstiprinājums. Šodien, 16. maijā, Eiropadomes locekļi nobalsoja par MiCA kriptovalūtu tirgus regulējuma stāšanos spēkā Eiropas Savienībā.

    Balsojumā piedalījās 27 finanšu ministri, kuri attiecīgi pārstāv katru ES dalībvalsti. Tā rezultātā tika lemts par MiCA tiesību aktu stāšanos spēkā bloka valstīs. Ko tas nozīmē kriptovalūtu nozares dalībniekiem?

    Reklāma

    Jaunais likumprojekts noteiks skaidras normatīvās vadlīnijas un prasības kriptovalūtu izmantošanai un ar to saistītajiem pakalpojumiem un darbībām visā ES. Kriptovalūtu kompānijām (digitālie maciņi, biržas u.c.), kuras darbojas ES, būs pienākums reģistrēt savu darbību pie bloka dalībvalstu finanšu regulatoriem. Ar MiCA palīdzību Eiropas politikas veidotājiem būs iespēja noteikt standarta regulējumu un izveidot saskaņotus noteikumus kriptovalūtu aktīviem ES ietvaros. Tādējādi tiks nodrošināta juridiskā noteiktība kriptovalūtu investoriem, kompānijām un nozarei kopumā. MiCA tiks ietvertas arī vadlīnijas kriptovalūtu aktīvu darbībai, struktūrai un pārvaldībai.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    2 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Hašvaldis Blokčeins-Halvenings (HBH)
    17.05.2023 05:41

    normaali ko ne

    Last edited 11 months ago by Hašvaldis Blokčeins-Halvenings (HBH)
    Chils
    09.06.2023 07:16

    Visu registre. Visu piesien. Regulē. Pārvalda . Apliek ar nodokļiem. visu. Driz domas ari liks apmaksat.

    Reklāma