Web Analytics
More
    Reklāma

    Eiropas Parlaments pieņem kriptovalūtu regulējumu

    Jaunākie raksti

    Pēc divām atlikšanas reizēm Eiropas Parlaments (EP) veicis galīgo balsojumu par Kriptoaktīvu tirgus likumu, kas plašāk pazīstams kā MiCA (Markets in Crypto Assets regulation). Lai likumprojekts stātos spēkā, to vēl jāapstiprina Eiropadomei.

    Ja MiCA stāsies spēkā, tas ikvienam kriptovalūtu jomā iesaistītajam būs svarīgs notikums. Jaunais likumprojekts noteiks kriptovalūtu licencēšanas režīmu Eiropas Savienībā (ES). Dažādām kriptovalūtu kompānijām (digitālie maciņi, biržas u.c.) būs pienākums reģistrēt savu darbību pie ES dalībvalstu finanšu regulatoriem. EP deputāts deputāts Štefans Vergers (Stefan Verger) nodēvējis MiCA par “pagrieziena punktu kriptovalūtu nozarē”.

    Reklāma

    Ar jauno likumprojektu Eiropas politikas veidotāji vēlas noteikt standarta regulējumu un izveidot saskaņotus noteikumus kriptovalūtu aktīviem ES ietvaros. Tādējādi tiks nodrošināta juridiskā noteiktība kriptovalūtu investoriem, kompānijām un nozarei kopumā. MiCA tiks ietvertas arī vadlīnijas kriptovalūtu aktīvu darbībai, struktūrai un pārvaldībai. Tāpat būs iekļauti noteikumi par caurspīdīgumu attiecībā uz kriptovalūtu emisiju un tirdzniecību.

    MiCA īpašie noteikumi, kas attiecas uz eiro piesaistītām digitālajām valūtām, stāsies spēkā 2024. gada jūlijā. Savukārt pārējie nosacījumi, tostarp tie, kas būs jāievēro kriptovalūtu pakalpojumu sniedzējiem, kļūs aktuāli 2025. gada janvārī.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    2 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Hašvaldis Blokčeins-Halvenings (HBH)
    24.04.2023 00:07

    Nu normāli, ja

    KKTK
    24.04.2023 10:23

    Muļķiem jāļauj būt muļķiem :D
    https://www.youtube.com/watch?v=o7zazuy_UfI

    Reklāma