Web Analytics
More
    Reklāma

    Iespēja uzstādīt lietotnes ārpus App Store varētu būt pieejama tikai Eiropā

    Jaunākie raksti

    Pagājušajā nedēļā ziņojām par to, ka gaidāmā iOS 17 operētājsistēma varētu ļaut ielādēt mobilās lietotnes ārpus Apple App Store lietotņu veikala. Taču izskatās, ka šīs izmaiņas varētu skart tikai Eiropas Savienības dalībvalstis un Lielbritāniju.

    Tas tieši saistīts ar Eiropas Savienības vēlmi un pieņemtajiem likumiem, kas paredz samazināt Apple monopolistisko stāvokli šajā lietotņu pieejamības jomā. Līdz ar to uzņēmumam ir jāsniedz citas iespējas, kā telefonā ielādēt lietotnes. Līdzīgi, kā tas ir iespējams Android lietotājiem, bet jo īpaši ir aktuāli Huawei tālruņu īpašniekiem.

    Līdz ar to Apple šādu pielāgojumu ieviestu iOS 17 versijā ar reģionālu ierobežojumu. Arī ASV ir pieņemti līdzīgi likumi, taču tie nav tik strikti kā mūsu pusē. Tāpat Apple norāda, ka šādā veidā tiek iznīcināta iPhone drošības un privātuma funkcionalitāte, kas ir iebūvēta App Store. Protams, uzņēmums tik vienkārši neatļaus šo soli, jo paredzams, ka izstrādātājiem, kuri vēlēsies piedāvāt lietotnes ārpus App Store, joprojām būs jāmaksā komisijas maksa Apple.

    Jau iepriekš Apple ir saskāries ar vietējo valstu regulējumiem. Piemēram, Nīderlandē iepazīšanās lietotnēs bija jāatļauj izmantot trešo pušu maksājumu sistēmas. Arī šādā gadījumā uzņēmums veica 27% komisijas ieturējumu no izstrādātājiem. Šī šobrīd noteikti ir lielākā izmaiņa un paziņojums, ko es gaidu WWDC23 kontekstā, kas norisināsies jūnija sākumā.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    4 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    User Vulgaris
    24.04.2023 12:18

    Sanāk šim visam nebūs nekāda jēga, jo tāpat nevarēs ielādēt paštaisītas, GitHub atrastas atvērtā koda vai citu ierobežojumu dēļ bloķētas lietotnes (Epic Games) vai kaut kādus Spotify++?

    Zefīrs
    24.04.2023 13:10
    Reply to  User Vulgaris

    Agrāk izmantoju appvalley un tweakbox. Tagad šie vairs nedarbojas ?

    Krotow
    24.04.2023 14:18

    Dīvaini ka tāda iespēja ābolam vispār parādījusies.

    Kursors.lv
    24.04.2023 14:21
    Reply to  Krotow

    Vēl jau nekas nav parādījies. Jāgaida WWDC.

    Reklāma