Web Analytics
More
    Reklāma

    Eiropa uzsāks pārbaudes par App Store pirkumu nosacījumiem un Apple Pay

    Jaunākie raksti

    Eiropas Komisija formāli uzsākusi izmeklēšanu pret Apple App Store un Apple Pay maksājumu nosacījumiem. Apple Pay gadījumā pret Apple varētu vērsties tāpēc, ka Apple Pay nodrošina darījumus ar iPhone, kam ir NFC savienoums. Nevienu citu viedtālruni pie Apple Pay klāt nelaiž.

    Apple App Store gadījums ir visai smieklīgs, jo te izmeklēšana ir sakarā ar mikropirkumiem lietotnēs, kur Apple paņem 30% no pirkuma. Protams, Android gadījumā no tā var izvairīties, izmantojot citus lietotņu veikalus vai ielādējot APK datni no lietotnes izveidotāja mājaslapas, bet Android gadījumā arī ienākumi no pirkumiem lietotnēs vienmēr ir jūtami zemāki.

    Tiesa, te ir jāpiemin, ka arī Android Play veikalā par lietotņu pirkumiem tiek piemērota līdzīga komisijas maksa.

    Apple App Store apgrozījums sasniedzis 500 miljardus dolāru šo gadu laikā, 85% no ienākumiem izmaksāti tieši trešo pušu lietotņu veidotājiem. Šajā gadījumā gan tiek ņemti vērā arī fiziskie produkti, kas iegādājami ar Apple starpniecību.

    Sūdzību par App Store darbību un komisijas maksām Eiropai iesniedza Kobo (e-grāmatu veikals), kā arī vērā ņemti tiks dati par Spotify, Tile un citiem digitālo pakalpojumu sniedzējiem.

    Apple jau ir oficiāli pateikuši, ka ir vīlušies, jo Eiropas Komisija vēlas sodīt Apple, par pamatu ņemot pāris uzņēmumu sūdzības, kuri vēlas saņem milzu atlaides vai vispār bez maksas izmantot Apple radīto ekosistēmu.

    Avots9to5mac
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma