Web Analytics
More
    Reklāma

    ChatGPT darbināšana izmaksā aptuveni 700 000 dolāru dienā

    Jaunākie raksti

    Ir sācies mākslīga intelekta bums, ko veicinājusi veiksmīgā ChatGPT darbība, tomēr tam ir arī sava cena. Kā aprēķinājuši analītiķi, tad tā darbināšana katru dienu izmaksā aptuveni 700 000 dolāru, tāpēc Microsoft attīsta savu mākslīgā intelekta mikroshēmu.

    Pēc analītiķu domām, viens vaicājums OpenAI radītajam ChatGPT no lietotāja izmaksā 36 centus, un tas nav maz. Līdz ar to šis pakalpojums šobrīd ir pietiekami dārgs. Papildu tam vēl jāierēķina, ka ir jāiegādājas grafiskās kartes, lai spētu apmierināt pieprasījumu pēc mākslīgā intelekta servisiem un palielināt to jaudu. OpenAI vien nepieciešami 30 000 grafisko procesoru, lai izpildītu šī gada pārdošanas apjomus.

    Reklāma

    Līdz ar to parādījusies informācija, ka Microsoft strādā pie savas mākslīgā intelekta mikroshēmas, kas izmaksas varētu samazināt par trešdaļu. Projekta segvārds ir Athena, un tam jau ir pietiekami labi rezultāti, balstoties uz uzņēmuma iekšējiem testiem. Microsoft mērķis ir izplatīts šo mikroshēmu savos Azure AI servisos nākamajā gadā. Līdz ar to tas palīdzēs samazināt uzturēšanas izmaksas tiem mākslīgā pakalpojuma servisiem, kas izmanto Azure mākoņvidi.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma