Web Analytics
More
    Reklāma

    Īlons Masks apgalvo, ka strādā pie “ChatGPT” alternatīvas “TruthGPT”

    Jaunākie raksti

    Pirms pāris dienām miljardieris Īlons Masks nāca klajā ar ziņu, ka izveidojis mākslīgā intelekta (MI) kompāniju “X.AI Corp”. Taču tas nav viss. “Tesla” un “SpaceX” vadītājs nupat paziņojis, ka strādā arī pie “ChatGPT” alternatīvas “TruthGPT”. Kā jau pats nosaukums liecina, jaunais MI čatbots fokusēsies uz patiesību, konkrētāk, kā pats Masks norāda – maksimālas patiesības meklējumiem.

    Masks skaidro, ka vēlas izveidot “maksimālu patiesību meklējošu MI, kas mēģina izprast Visuma būtību”. Skaidrojot, kā nonāca līdz idejai par “TruthGPT”, miljardieris uzsvēris, ka ir nepieciešama alternatīva pieeja MI radīšanai, lai izvairītos no cilvēces iznīcināšanas, uz ko, viņaprāt, mākslīgā intelekta risinājumi ir tendēti. Tāpat viņš pauž cerību, ka “TruthGPT” darīs vairāk laba nekā slikta. Vienlaikus Masks atzinis, ka atrodas neizdevīgākās pozīcijās salīdzinājumā ar konkurentiem, jo savu MI risinājumu palaidīs krietni vēlāk.

    Reklāma

    Kā redzams Maska “Twitter” ierakstā augstāk, ideja par “TruthGPT” ir aktuāla jau vismaz divus mēnešus. Taču šķiet, ka pagaidām nekā “taustāma” vēl nav, tik vien kā Maska paziņojums par šo risinājumu. Tāpat Masks arī nav skaidri norādījis, vai viņa jaunradītais MI uzņēmums “X.AI Corp” un “TruthGPT” ir kaut kā saistīti.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    2 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Krotow
    19.04.2023 10:19

    Atbildes nāks pa tiešo no QAnon foruma.

    Kkā tā
    19.04.2023 11:41
    Reply to  Krotow

    Drīzāk no putlera mutes

    Reklāma