Web Analytics
More
    Reklāma

    Oficiāli pieejams Apple Music Classical, Apple paskaidro, kāpēc radīta atsevišķa lietotne

    Jaunākie raksti

    Šī gada 28. martā oficiāli palaists jauns mūzikas straumēšanas serviss Apple Music Classical, kas koncentrēsies vienīgi uz klasiskās mūzikas atskaņošanu. Tieši lielākais jautājums ir, kāpēc Apple izvēlējies radīt atsevišķu servisu.

    Jau iepriekš ieskicējām, kāds būs gaidāmais serviss, ko jau no otrdienas ikvienam Latvijas iedzīvotājam ir iespējams lejupielādēt iPhone viedtālruņos. Apple Music Classical būs bez maksas pieejams visiem esošajiem Apple Music abonentiem. Es domāju, ka savā ziņā arī šis kalpo par labu triku, ka ar vienu abonementu ir pieejami divi maksas servisi, lietotājiem radot sajūtu par izdevīgumu. Piemēram, klasiskā mūzika ir pieejama arī Spotify bez papildu maksas.

    Tomēr Apple Music Classical serviss sevi izceļ kā bagātāko klasiskās mūzikas krātuvi ar vairāk nekā 5 miljoniem dažādu skaņdarbu. Tie būs gan pasaulē zināmākie darbi, gan arī sen aizmirsti dārgumi. Jaunā lietotne vizuāli ir gandrīz identiska Apple Music, vienīgi nebūs redzama radio funkcionalitāte.

    Lielākā atšķirība būs meklēšanā, ko kā bonusu jaunajam servisam izceļ Apple. Klasiskās mūzikas skaņdarbus būs iespējams meklēt gan pēc kataloga, kas sadalīts pēc komponistiem, periodiem, žanriem, orķestriem un citām sadaļām, kā arī speciāliem atskaņošanas sarakstiem un instrumentiem. Uzņēmums uzsver, ka liela uzmanība pievērsta meklēšanas algoritmam, lai lietotāji pēc iespējas vieglāk un ātrāk atrastu meklēto izpildījumu.

    Jāatzīst, ka tieši tas arī ir svarīgākais klasiskās mūzikas baudītājiem, ko varētu novērtēt tie, kas šim mūzikas žanram seko līdz padziļināti. Ikdienas klausītāji noteikti varēs uzticēties Apple ieteikumiem. Apple oficiālajā paziņojumā skaidrojuši, ka atsevišķa lietotne radīta tāpēc, ka klasiskās mūzikas skaņdarbiem ir ļoti gari un detalizēti nosaukumi, vienu darbu var izpildīt dažādi mākslinieki, kā arī ir ļoti daudz izpildījumu vienam skaņdarbam. Jaunā Apple Music Classical lietotne ir radīta, lai atbalstītu šo sarežģīto datu struktūru.

    Apple Music Classical pagaidām pieejams vienīgi iPhone lietotājiem.

    AvotsApple
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma