Web Analytics
More
    Reklāma

    Apple AirTag piekariņš izmantots, lai ASV atrastu nelegālu narkotiku ražotni

    Jaunākie raksti

    ASV Narkotiku apkarošanas administrācija izmantojusi Apple AirTag piekariņu, lai atklātu nelegālu narkotiku ražotni, pateicoties sūtītai paciņai no Ķīnas.

    Pagājušā gada maijā robežkontrolei ir izdevies pārtvert divus iepakojumus, kas nākuši no Ķīnas un kuros atradusies tablešu prese un tablešu krāsviela. Ir bijis zināms, ka šis aprīkojums paredzēts narkotiku ražotnei ASV. Narkotiku apkarošanas administrācija sūtījumus aprīkojusi ar AirTag, lai izsekotu to atrašanās vietu. Šī ir pirmā reize, kad ierīce izmantota šādam nolūkam.

    Nav pieejama precīza informācija, kāpēc šai izsekošanai ticis izmantots tieši AirTag piekariņš, nevis kāda cita GPS izsekošanas ierīce. Vienīgais komentārs ir saistīts ar iespēju noteikt precīzu atrašanās informāciju, kas izmeklētājiem ļauj atrast pierādījumus tam, kur tiek nelegāli ražotas narkotikas.

    Vispār izvēle ir interesanta, jo AirTag lokācijas noteikšanai apkārt ir jābūt citām Apple ierīcēm, kas ir pieslēgtas tīklam. Teorētiski tas varēja nonākt vietā, kur nav Apple iekārtu, un adrese būtu ļoti neprecīza, balstoties uz pēdējiem datiem. Taču šajā gadījumā ir izdevies atrast nelegālo ražotni, un paciņa tika nogādāta Masačūsetsas štatā.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    6 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Ivis
    27.03.2023 12:28

    Rezumējot sanāk, ka izmeklētāji vadījās pēc principa: katram narkobaronam ir aifons, bet ne katrs ifonists ir narkobarons.

    REALAIS
    27.03.2023 15:10
    Reply to  Ivis

    Nevajag taču narkobaronam būt aifonam. Pietiek, ka kaimiņiem ir. Vai garāmgājējam, kad paciņu piegādāja galapunktā. Amerikā 55% ir Iphone.

    Biteme
    27.03.2023 15:11
    Reply to  Ivis

    Un ne katrs aifounists ir atkarīgais :D

    LCD
    28.03.2023 08:04

    Vai pastāv arī legālas narkotiku ražotnes?

    digitalk
    28.03.2023 10:49
    Reply to  LCD

    protams, lielākā daļa farmācijas uzņēmumu.

    Ports
    28.03.2023 17:31
    Reply to  LCD

    Nu pag, marihuāna ir narkotiska viela daudzās valstīs, Latvijā tevi var iesēdināt un ilgāku laiku, nekā, ja kādam galvu nocirtīsi, tajā pašā laikā tā ir legāla citās valstīs.

    Reklāma