Web Analytics
More
    Reklāma

    Apple tikai tagad sāk izsūtīt privātumu sargājošu AirTag labojumu

    Jaunākie raksti

    Paziņots, ka beidzot Apple uzsākuši izsūtīt programmatūras labojumu AirTag, kas ļaus vieglāk noteikt, vai tavā tuvumā ilgstoši neatrodas kāds svešs AirTag, kas varētu izsekot ikdienas gaitas.

    Par šo izsekošanas problēmu bija zināms jau kopš 2021. gada maija – ja ieliki AirTag kādam somā vai kabatā, varēji šo cilvēku izsekot ar ļoti augstu atrašanās vietas precizitāti. AirTag ar tuvumā esošiem iPhone viedtālruņiem sazinās ik pa dažām minūtēm, kas ļauj redzēt atrašanās vietu faktiski visu laiku.

    Līdz ar AirTag Firmware Update 2.0.24 versiju nelielās ierīces tiek aprīkotas ar iespēju tās noteikt savā tuvumā. Te gan jāsaka, ka svešu AirTag varēs konstatēt tikai tad, ja tas ilgāku laiku pavada tavā tuvumā. Iepriekš gan Apple bija nedaudz gājuši pretī privātuma sargāšanai, palielinot AirTag signāla skaļumu.

    Apple AirTag apskats – ko tad spēj mazais “izsekotājs”?

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    1 komentārs
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Bats
    24.12.2022 14:52

    No vienas puses labi, ka cīnās ar stalkeriem, no otras puses, šis padarīs AirTag daudz mazāk efektīvu nozagtu somu, velo vai dārgāku virsdrēbju atgūšanai. Zaglim burtiski tiek paziņots, ka tam nozagtajā mantā līdzi ceļo svešs AirTag.

    Reklāma