Web Analytics
More
    Reklāma

    “Amazon” plāno atlaist vēl 9000 darbinieku

    Jaunākie raksti

    Kompānija “Amazon” pērnā gada nogalē un 2023. gada sākumā bijusi ļoti aktīva saistībā ar darbinieku atlaišanu. Novembrī uzņēmums informēja, ka plāno atlaist 10 000 strādājošo. Savukārt šī gada janvārī paziņoja, ka darbu uzņēmumā pazaudēs vēl ap 18 000 padoto. Taču, izrādās, tas vēl nav viss. “Amazon” vadītājs Endijs Džesijs vakardienas, 20. marta, vēstulē darbiniekiem atklājis, ka plāno atlaist vēl 9000 strādājošo.

    Visvairāk darbinieku paredzēts atlaist “Amazon Web Services”, uzņēmumam piederošajā video straumēšanas servisā “Twitch”, kā arī paša “Amazon” cilvēkresursu un reklāmas nodaļās. “Amazon” vadītājs šo lēmumu pamato ar bažām par “nedrošo ekonomiku” un vēlmi “racionalizēt uzņēmuma izmaksas un darbinieku skaitu”. Tāpat Endijs Džesijs uzsvēris, ka “Amazon” viens no šī gada galvenajiem principiem ir būt saprātīgiem, bet vienlaikus fokusēties uz resursu ieguldīšanu klientu pieredzes uzlabošanā.

    Reklāma

    Domājams, ka “Amazon” ir pamats uztraukumam un šāda rīcība ir tikai loģiska. 2022. gada ceturtais ceturksnis uzņēmumam bija izteikti neveiksmīgs, fiksējot pirmos neto zaudējumus kopš 2014. gada, kas sasniedza 2,7 miljardus ASV dolāru. Mēģinot samazināt izdevumus, “Amazon” arī slēdzis dažus fiziskos pašapkalpošanās veikalus “Go”, kā arī apturējis sava otrā galvenā biroja celtniecību.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    1 komentārs
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Cauraudzis
    21.03.2023 20:36

    Par Amazon tikai labākās atsauksmes!
    No Amazon.de saņemu sūtījumus pie mājas durvīm 3. dienā.
    Salīdzinājumam, vietējie Latvijas interneta veikali saola piegādāt 2-3 nedēļu laikā un arī cena ne vienmēr ir konkurētspējīga.

    Reklāma