Web Analytics
More
    Reklāma

    Šonedēļ sāk darboties pirmais Amazon Go pašapkalpošanās veikals

    Jaunākie raksti

    Iepriekš jau rakstījām, ka Amazon grasās ASV atvērt 2000 pašapkalpošanās pārtikas veikalus, kuros kasierus ir nomainījušas kameras, sensori un mākslīgais intelekts. Pirmais šāds veikals Amazon mājas pilsētā Sietlā veselu gadu darbojās testa režīmā un no šīs nedēļas sākuma tas ir pieejams plašākam cilvēku lokam.

    Tā darbība ir apbrīnojami vienkārša. Mums ir nepieciešama telefonā uzstādīt Amazon Go mobilā lietotne. To noskenējam ieejot veikalā un pēc tam atliek paņemt vajadzīgos produktus. Kad esam visu vajadzīgu paņēmuši, varam doties prom no veikala – sistēma pati apkopos informāciju par mūsu pirkumiem un telefona lietotnē redzēsim čeku. Ērti!

    Reklāma

    Lai arī veikala sistēmu testēšanas laikā Amazon iemācījās atpazīt pat Pikaču kostīmā tērptu pircēju, tomēr līdz galam nostrādāta šī sistēma vēl nav. Nereti tā nespēj atšķirt līdzīgas miesasbūves cilvēkus un tāpat grūtības sagādā bērni, kas mēdz produktus paņemt no viena plaukta, bet nolikt citā. Amazon arī uzsver, ka šāda sistēma līdz šim nav bijusi pieejama un uzņēmumam to ir nācies radīt no nulles.

    Atgādināšu, ka pagājušajā gadā Amazon par 13.7 miljardiem ASV dolāru iegādājās ekoloģiskās pārtikas veikalu ķēdi Whole Foods. Praktiski tas nozīmē, ka šādi ekomercijas gigants nopirka sev vietu arī “parasto” veikalu biznesā.

    AvotsGizmodo
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    8 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    GGrs
    25.01.2018 09:13

    nu kursors.lv, jūs gan esat lēni, šito latvijas radio 1 jau pirmdien stāstīja

    Kristaps Skutelis
    25.01.2018 10:20
    Reply to  GGrs

    Auch! Tad sanāk, ka LR1 tagad varēsim izmantot kā galveno tehnoloģiju ziņu saņemšanas avotu latviešu valodā. Varam klapēt šo bodīti ciet! :)

    GGrs
    25.01.2018 10:26

    Klapē gan, ja jau LR šitā iekabina.

    Lapsinieks
    25.01.2018 12:21
    Reply to  GGrs

    vispār jau Kristapam ir ieskaitīts attaisnots kavējums – pirmdien viņš objektīvu iemeslu dēļ nevarēja šo LR1 programmu noklausīties.

    Lapsinieks
    25.01.2018 12:23

    nu vispār jau tas viss tiek darīts ne jau ērtību dēļ. Lasīju interesantu pētījumu: vismazāk nevajadzīgu lietu cilvēks nopērk tad, kad norēķinās ar skaidru naudu, trklāt – ejot uz veikalu ņem līdzi naudas daudzumu tikai ieplānotu izdevumu apmērā.

    Less is more.

    Mārtiņš Prīmanis
    25.01.2018 16:44
    Reply to  Lapsinieks

    Vēl ekonomija uz kasieriem, kases aparātu un lenšu apkalpošanu,skaidras naudas apkalpošanu, gan jā vēl rinda ar lietām ko neiedomājos

    KKTK
    25.01.2018 21:49
    Reply to  Lapsinieks

    pārtikas veikalā vistaupīgāk sanāk kad esi atnācis tur jau paēdis ;)

    KKTK
    25.01.2018 21:52

    Viņiem nopietni jāpiedomā pie iepakojumiem. Lai divi iepakojumi gadījumā neizskatītos kā viens. UN tas tālāk novedīs pie milzīgiem plastmasas iepakojumu atkritumiem. 3 banāni noteikti būs iepakoti fakin šķīvītī ar plēvi :/

    Reklāma