Web Analytics
More
    Reklāma

    Pēc mazāk nekā gada NFT tomēr pazudīs no “Instagram” un “Facebook”

    Jaunākie raksti

    Pērn rakstījām par “Meta” aktīvo darbošanos pie NFT (non-fungible tokens) jeb digitālo kolekcionējamo priekšmetu atbalsta sociālajos tīklos “Instagram” un “Facebook”. Oktobrī uzņēmums oficiāli sāka piedāvāt iespēju lietotājiem šajos kontos izvietot NFT – gan tos, kurus vēlas pārdot, gan tos, kurus iegādājušies no veidotājiem. Taču mazāk nekā pusgadu vēlāk, šķiet, ka “Meta” vairs nav ieinteresēta šajā jomā, tāpēc nolēmusi pārtraukt NFT atbalstu minētajos sociālajos tīklos.

    “Meta” tirdzniecības un finanšu tehnoloģiju vadītājs Stefans Kasriels informē, ka uzņēmums pārtrauc atbalstu digitālajiem kolekcionējamiem priekšmetiem “Instagram” un “Facebook” un koncentrēsies uz citiem veidiem, kā atbalstīt satura veidotājus un biznesus. Kasriels arī norādījis, ka “Meta” vēlas fokusēties uz monetizācijas iespējām pakalpojumā “Reels” un maksājumiem, izmantojot ziņapmaiņas iespējas.

    Reklāma

    Jāpiezīmē, ka pirmās baumas, ka “Meta” plāno piedāvāt NFT funkcijas savos sociālajos tīklos, parādījās pērnā gada janvārī. Savukārt jau martā uzņēmums dalījās ar konkrētāku informāciju, ka NFT atbalsts tiks nodrošināts “Instagram“. Maijā šajā lietotnē oficiāli parādījās NFT funkcionalitātes, savukārt novembrī “Instagram” lietotājiem jau tika piedāvāta iespēja pašā lietotnē radīt un pārdot NFT.

    Konkrēts iemesls, kāpēc “Meta” pēkšņi nolēma pārtraukt NFT atbalstu savos sociālajos tīklos, nav zināms. Taču viens varētu būt tas, ka NFT popularitāte pēdējā pusotra gada laikā ir strauji kritusi. Otrkārt, uzņēmums janvārī paziņoja, ka 2023. gads būšot “Meta” “efektivitātes gads”, kas realitātē nozīmē to, ka kompānija fokusēsies uz ienesīgiem projektiem, kuru vidū acīmredzot neatrodas NFT.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    4 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Žumapel
    15.03.2023 11:17

    Ak nē. Kā gan tā varēja notikt?
    Ja vien par NFT bezjēdzīgumu netiktu runāts jau kopš pirmajām dienām.
    Prieks, ka iztērēja naudu tam visam. Varbūt nākamreiz padomās 2x pirms pilnīgāko mēslu centīsies stumt sabiedrībai kā must have. Sabiedrība attīstās un tas priecē, ka visi saprot NFT nulles vērtību

    Krotow
    15.03.2023 12:20
    Reply to  Žumapel

    Atradās taču kas jau pirms 20+ gadiem nesa naudu uz visādām finanšu piramīdām. Un vēl citus vilka iekšā.

    Hašvaldis Blokčeins-Halvenings (HBH)
    15.03.2023 15:10

    NFT ir unikāli produkti turīgiem cilvēkiem. Ne visi spēj tos novērtēt

    Biteme
    15.03.2023 15:48

    Pavedieni ir tik smalki, ka apģērbs praktiski nav redzams….ir ļoti jāieskatās, lai spētu novērtēt auduma faktūru un oriģinālo piegrieztni.

    Reklāma