Web Analytics
More
    Reklāma

    “Meta” gatavo decentralizētu sociālo tīklu, kas konkurēs ar “Twitter”

    Jaunākie raksti

    Kopš “Twitter” jaunais īpašnieks ir Īlons Masks, dažādas tā alternatīvas saradušās gluži kā sēnes pēc lietus. Šobrīd populārākā no tām ir decentralizētais sociālais tīkls “Mastodon“, kas vismaz pagaidām popularitātes ziņā krietni iepaliek no “Twitter”. Vienlaikus nekur nav pazudusi kopējā interese par decentralizētām lietotnēm, kuru skaits nākotnē, visticamāk, pieaugs. Šo tendenci novērojusi arī “Meta”, kas paziņojusi, ka strādā pie sava decentralizēta sociālā tīkla, kas konkurēs ar “Twitter” un “Mastodon”.

    Ziņots, ka “Meta” šobrīd atrodas jaunas lietotnes ar koda nosaukumu “P92” izstrādes sākumposmā. Uzņēmums skaidro, ka sociālais tīkls ļautu lietotājiem publicēt teksta, attēlu, video saturu, plānotas arī profila verifikācijas nozīmītes. “Meta” apstiprinājusi, ka “P92” tiks radīts kā decentralizēts sociālais tīkls, kas kalpos kā atsevišķa telpa, kur satura radītājiem un sabiedrībā zināmiem cilvēkiem kopīgot saturu par savām interesēm. Tā kā lietotne būs decentralizēta, lietotāji varēs iestatīt savus serverus un uzstādīt savus satura regulēšanas noteikumus.

    Reklāma

    Tāpat šobrīd zināms, ka “P92” izmantos “Instagram” zīmolu un ļaus lietotājiem reģistrēties un autorizēties, izmantojot savus “Instagram” konta datus. Vēl, kas ir būtiski – jaunā lietotne atbalstītu “Mastodon” protokolu “ActivityPub”, kas ļauj domāt, ka abi sociālie tīkli būs ciešāk saistīti. Pagaidām vēl nav skaidrs, kad “Meta” jaunā decentralizētā lietotne varētu ieraudzīt dienas gaismu.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    1 komentārs
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Kristaps K.
    14.03.2023 20:20

    Tā vietā, lai uztaisītu labāko Nostr klientu, būvēs savu protokolu. Manās acīs slikta izvēle.

    Reklāma