Web Analytics
More
    Reklāma

    Google Pixel Watch viedpulksteņa komponentes izmaksā 123 dolārus

    Jaunākie raksti

    Analītikas uzņēmums Counterpoint noskaidrojis, ka jaunā Google Pixel Watch materiālu izmaksas sastāda 35% no tā pārdošanas cenas, kas ir 123 dolāri. Atsaucei tā cena ASV ir 349 dolāri.

    Pirmās paaudzes Pixel sērijas viedpulksteni Google prezentēja pagājušajā gadā kopā ar jaunajiem Pixel 7 sērijas modeļiem. Kursoram šoreiz izdevies notestēt gan jaunos viedtālruņus, gan viedpulksteni, kas nemaz nav tik viegli pieejams mūsu reģionā. Google Pixel Watch principā ir domāts Pixel viedtālruņu lietotājiem, līdzīgi kā tas ir ar konkurentiem Samsung Galaxy Watch un Apple Watch.

    Reklāma

    Balstoties uz Counterpoint informāciju, visas Pixel Watch komponentes maksā 123 dolārus. Šeit gan nav ieskaitītas izstrādes, pētniecības, mārketinga un pārdošanas izmaksas, tā ir tīrā detaļu summa. Visdārgākā komponente būs procesors un atmiņa, kas maksās 33 dolārus, sastādot 26.9%. Nākamā dārgākā detaļā būs AMOLED ekrāns, kas izmaksās 21.5 dolāru jeb 17.2%.

    Nav zināms, cik daudz izmaksā Galaxy Watch un Apple Watch komponentes, bet, piemēram, OnePlus Watch detaļu izmaksas ir 68 dolāri, kas sastāda 42% no pārdošanas cenas. Līdz ar to Google Pixel Watch gadījumā šī sadaļa ir mazāka.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    5 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Marģeris
    08.03.2023 12:51

    šāda veida raksti bija populāri 15 gadus atpakaļ, kad telefonos bija pliks open source androids un bija sāpīgi sākt maksāt ekstra par krāsaino ekrānu.
    mūsdienās tas ir izskatās nožēlojami, it īpaši tehnoloģiju blogam. itkā Jūs nesaprastu cik maksā softs un marketings

    Kursors.lv
    08.03.2023 13:27
    Reply to  Marģeris

    Šādi raksti bija aktuāli kā pirms 15 gadiem, tā arī tagad. Tie palīdz kaut kādā mērā izsekot ierīču būtiskāko komponenšu cenu izmaiņas tendencēm.

    Biteme
    08.03.2023 13:31

    Nez, cik maksā ekrāna nomaiņa servisā?

    Ivis
    08.03.2023 16:30

    Tās ir detaļu izmaksas? Vai izmaksās ir iekļauta piegādes cena līdz ražotnei? Vai iekļautas arī darbaspēka izmaksas, kas sakomplektē gatavu produktu? Ja to data robotizētas ierīces, vai ieklļauta šo ierīču cena un ekspluatācijas izmaksas? Bez mārketinga vēl jau arī ražotnes telpas, apkrue, elektrība, uzturēšana utt. un neskaitāmas citas izmaksas sastāda būtisku daļu gala produkta. Tik pat labi var vērtēt, cik izmaksā auto metāla cenā, tas neko neizsaka, vismaz man.

    Skaks
    13.03.2023 12:29
    Reply to  Ivis

    Ir rakstīts tekstā “tīra detaļu summa”. Tāpēc nevajag nirt dziļāk :)

    Reklāma