Web Analytics
More
    Reklāma

    Īlons Masks apgalvo, ka Tesla Optimus roboti nākotnē pārņems pasauli

    Jaunākie raksti

    Pagājušajā nedēļā Tesla rīkoja ikgadējo investoru dienu, kurā ziņoja par kompānijas sasniegto un nākotnes plāniem. Kā viens no uzņēmuma produktiem ir cilvēkam līdzīgais robots Optimus, un, pēc Maska domām, nākotnē uz pasaules to būs vairāk nekā cilvēku.

    Tesla vadītājs norādīja uz to, ka Optimus mēs varētu redzēt palīdzam gan gan mājas, gan dažādos indrustriālajos darbos. Robotu skaita attiecība pret cilvēku skaitu varētu būt vairāk nekā viens pret vienu. Tas nozīmē, ka tie būtu vairāk nekā cilvēku. Tāpat Masks savā prezentācijā lietoja terminu, ka Teslai vienīgai ir īstās pasaules mākslīgais intelekts.

    Reklāma

    Ar to bija domātas gan uzņēmuma automašīnas, kas atrodas uz ceļiem, gan šis prototipa robots, kas būs aprīkots ar līdzīgu tehnoloģiju. Optimus pirmo reizi tika izziņots 2021. gadā, bet pagājušā gada septembrī tika demonstrēts prototips, kas vēl nemācēja staigāt.

    Tesla investoru dienā jau bija redzama attīstītāka humanoīda robota versija, kas spēja staigāt un veikt noteiktus uzdevumus. Protams, Īlona izteikumus vienmēr jāuztver ar lielu daļu kritikas, bet iezīmējas vēl viens virziens, kurā uzņēmums plāno strādāt.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    5 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Oskars
    07.03.2023 13:05

    Ja vien Masks, brīnumainā kārtā neatradīs naudu un prātu “Boston dynamics” iegādei – neticu Optimus veiksmīgai realizācijai, jo īpāši pēc nesenās, otrās robota prezentācijas.

    Krotow
    07.03.2023 15:34

    Par tādiem apgalvojumiem viņš kādu dienu var arī pazust bez pēdām kopā ar visu kompāniju.

    Droīdists
    07.03.2023 19:42

    Ja man piederētu Tesla tad es arī tā apgalvotu. Bet tā kā man nepieder varu tikai teikt, ka tas ir lēts mārketinga triks bez reāla seguma…

    bobis
    08.03.2023 16:26

    Labi ka vel rapot bus spejigi.

    M S
    12.03.2023 20:16

    Ja šim robotam smadzenēs būtu ChatGPT līdzīgs intelekts, kas apmācīts no video, lai spētu ticami atdarināt cilvēka darbības, tas jau būtu bīstami… interesanti.

    Reklāma