Web Analytics
More
    Reklāma

    Wilson izveidojis basketbola bumbas prototipu, kuru nebūs jāpumpē

    Jaunākie raksti

    Sporta apģērbu un aksesuār zīmols Wilson ir izveidojis prototipu basketbola bumbai, kurai nav nepieciešams gaiss, kā arī tā nebūs pārvilkta ar ādu.

    Jaunais bumbas prototips būs ierastās basketbola bumbas izmērā, kā arī tai būs astoņu daļu izskats. Lielākā atšķirība būs uzbūvē un struktūrā, jo jaunā bumba ir iegūta ar 3D printera palīdzību. Basketbola bumba būs veidota no sveķu pulvera, kas sacietē, nonākot saskarē ar lāzera stariem. Bumbas ārpusē būs redzami sesštūraini caurumi.

    Reklāma

    Kā noprotams, bumbas izmantošanai nebūs nepieciešams gaiss, bet tās struktūra un izmantotie materiāli nodrošinās tās atsperīgumu no grīdas. Protams, šis šobrīd ir ļoti interesants prototips, kuru neplāno izmantot kāda no lielajām sporta līgām. Taču nesen notikušajā NBA ZVaigžņu spēlē bumba tika izmantota konkursā, kurā to triec grozā no augšas.

    Wilson norādījis, ka šai bumbai jāimitē šobrīd esošās bumbas arī svara ziņā, kas nodrošina gan dribla, gan metiena sajūtu. Vienīgi netiek runāts par to, kā bumbas kontroli un kustību ietekmē jaunais tukšais dizains. Šis ir labs ieskats, ka arī sporta jomā notiek tehnoloģiskā attīstība un izmaiņas. Jauno basketbola bumbu būs iespējams nokrāsot dažādās krāsās.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    3 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Ivis
    28.02.2023 11:22

    Gaidām sievieti, kura nebūs jāpiepumpē. Es nē, viens draugs ..

    Tasesmues
    28.02.2023 11:59

    Varēji gan pieminēt, ka tā neatbilst standartiem un nevar tikt izmantota spēlēs

    REALAIS
    28.02.2023 14:42

    Tagad atliek izdomāt uzlikt kaut kādu pārvalku, lai vēl vairāk imitētu īsto bumbu. Bet koncepts ir interesants, pat, ja tas nekad nenonāks nopietnākās basketbola līgās.

    Reklāma