Web Analytics
More
    Reklāma

    Apple ierobežos iespēju bez maksas piekļūt iOS izstrādātāju beta versijām

    Jaunākie raksti

    Apple mainīs piekļuves sistēmu izstrādātāju Beta iOS versijām, lai varētu vairāk kontrolēt, kuram tā ir pieejama un ierobežot tās bezmaksas izplatību.

    Sākot ar iOS 16.4 Beta versiju, iPhone ierīcēs būs redzama jauna uzstādījumu sadaļa Beta Updates, kas atradīsies General -> Software Update sadaļā. Jaunais uzstādījums sniegs iespēju uzreiz no viedtālruņa uzlikt Beta operētājsistēmu, vairs neliekot lejupielādēt speciālu lietotāja profilu, kā tas bijis līdz šim.

    Jaunā Beta Updates funkcionalitāte pārbaudīs, vai konkrētais Apple ID lietotāja konts ir pievienojies Apple Developer Program, kas ir nepieciešama lietotņu izstrādātājiem. Tās gada maksa ir 99 dolāri. Uzņēmuma mērķis ir atbrīvoties no šiem uzstādījumu profiliem, kuri iepriekš ikvienam ļāva iegūt Beta operētājsistēmu versijas, un ko esmu izmantojis arī es pats, lai pietiekami ātri piekļūtu jaunākajai iOS versijai.

    Līdz šim viena no zināmākajām mājaslapām, kurā varēja iegūt konkrētos profilus, bija betaprofiles.com, ko Apple izdevās noņemt no trases. Taču tās vietā ir parādījusies mājaslapa betaprofiles.dev. Jebkurā gadījumā ikvienam lietotājam būs iespēja saņemt publisko Beta programmatūras versiju. Tā vienkārši būs pieejama vēlāk nekā izstrādātāju versijas.

    Avots: MacRumors
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    5 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Lauris
    21.02.2023 08:06

    Līdz šim taču bija tā, ka publisko betu jebkurš tāpat varēja oficiāli novilkt no paša ābola lapas. Jā, vēlāk nekā developer versiju, bet varēja. Kādēļ jāčakarējas ar kreisajām lapām? Forši, nebūs vairs jāliek profils, atkrīt lieks čakars. No otras puses, liekot beta versiju, pēc noklusējuma piekrīti čakaram.

    Biteme
    21.02.2023 09:01

    Dīvaini – likt maksāt cilvēkiem, kas uz savu potenciālo neērtību vai problēmu rēķina piegādāja testēšanas datus? Pat tie, kas vienkārši lietoja ikdienā bez apzinātas testēšanas, piegādāja anonimizētos datus, kas drīzāk palīdz novērtēt relīzes kvalitāti, nevis rada milzu galvassāpes.

    wils
    21.02.2023 10:18
    Reply to  Biteme

    Kam uztrauc cipariņš sistēmā? Publisko bezmaksas betu neviens nav atcēlis, pievēra iespēju bez maksas dabūt maksas produktu.

    Biteme
    21.02.2023 20:57
    Reply to  wils

    Te nav par ko satraukties. Manis pēc trubas OS versija tos 4-5 gadus varētu nemainīties, apaļīgāki ikonu stūri vai izvēlnes pārkārtošana nav nekas būtisks. Man dzīvē pietiek savu darbu, beta testera loma man liek vaicāt – kāpēc par to nemaksā lietotājiem?

    bobis
    25.02.2023 15:02

    Es par piratiem, nevis mantkarigiem, kas gaida vinus ar bisem krasta.

    Reklāma