Web Analytics
More
    Reklāma

    “WhatsApp” drīzumā varētu izlaist funkciju, kas balss ziņas pārvērš tekstā

    Jaunākie raksti

    Pēdējā laikā “WhatsApp” priecējis ar daudz jaunām iespējām, ieskaitot profila statusa atjaunošanā. Turpinot uzlabot lietotāju pieredzi, uzņēmums plāno palaist audio ziņu transkripta funkciju, kas ļautu balss ziņas pārvērst tekstā. Konkrētāk, lietotne identificēs audio ziņas saturu, lai pēcāk to pārveidotu teksta formātā.

    Tiesa gan, pagaidām šī funkcija vēl atrodas agrīnā beta versijas stadijā un pieejama vien iOS ierīcēs. Runājot vēl par ierobežojumiem, audio ziņu transkripta funkcija nestrādās, ja lietotne nespēs identificēt nevienu vārdu vai arī, ja balss ziņa ierunāta valodā, ko lietotājs nav atzīmējis iestatījumos. Tāpat visi balss ziņu atšifrējumi tiks apstrādāti ierīcē, nevis augšupielādēti “WhatsApp” serveros, kas ir pluss privātuma ziņā.

    Reklāma

    Pagaidām nav skaidrs, kad audio ziņu transkripta funkcijas beta versija nonāks “Android” ierīcēs. Būtiski arī, ka “WhatsApp” šo funkciju gatavo jau kopš 2021. gada septembra, kas ir ļoti ilgs laiks. Jāpiezīmē, ka, piemēram, “Telegram” šāda funkcija, protams, eksistē jau sen, tiesa, to var izmantot tikai maksas versijas “Telegram Premium” lietotāji. “WhatsApp” šo funkciju plāno piedāvāt visiem bez maksas.

    Avots9to5mac
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    10 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Eins
    14.02.2023 18:48

    Apkaus visu ar figņām un parasta sarakstes programma pārvērtīsies par kaut kādu uzpūstu brīnumu, kā bija ar skype, ka jau sāka rīt resursus kā operētājsistēma un visi pāries uz mazāk prasīgu programmu.

    Biteme
    14.02.2023 18:56
    Reply to  Eins

    OS jau nerij resursus, bet pārvalda tos – rij lietojumi, īpaši greizi rakstītie)

    Eins
    14.02.2023 20:18
    Reply to  Biteme

    Nu no seniem laikiem atceros, ka win98 viss forši, bet tikai visi apdeiti un apdeiti un pēc 3 gadiem tev jau sāk viss vilkties un jāpērk jauns kompis.

    Un tas pats jau ar telefoniem. Kāpēc nav plikas android versijas, bet iekļauti kaut kādi %__*!#, kas man nekad nebūs vajadzīgi. Un bieži vien nav izdzēšami.

    Last edited 1 year ago by Eins
    Biteme
    14.02.2023 20:29
    Reply to  Eins

    Ja tas kompis darbotos sfēriskā vakuumā, tad tā būtu viena lieta. Pavisam cita lieta ir dzīvē – ir ne tikai apdeiti, bet paši instalējam lietotnes, aplikācijas, agrāk cilvēki kompja OSam bāza virsū widžetus, tēmu pakas un vienkārši nevajadzīgus sūdus.
    Telefonu galerijas tiek pieslānītas ar bildēm, mesendžeru vēstures izaug lielākas par nīlzirgiem, visapkārt ir lēkājoši un mirgojoši štrunti, tas viss prasa jaudu un resursus.

    Kāpēc linuxam, kur cilvēks saprot ko instalē, kā likums, nav šādu problēmu? Un tur apdeiti nāk regulāri, kā pa pirts logu….īpaši feature relīzēm.

    Krotow
    14.02.2023 23:36
    Reply to  Eins

    Windows9x 1) darbojās ar FAT tipa failu sistēmu, kura aktīvi darbojoties nelabi safragmentējās un 2) Windows Registry bāze, kur atrodas visa sistēmas konfiguracija, arī safragmentējās. Un diski tolaik bija HDD – ar ripām un attiecīgi lēnu pieejas laiku. Un tas viss kopā ar laiku radīja arvien lielākas bremzes. Ātrakais ceļš, kā tikt pie jaunas skaistas dzīves, bija visu pārinstalēt no 0.

    digitalk
    15.02.2023 04:44
    Reply to  Krotow

    tāpēc tauta startapā lika registry defragmentatoru.

    digitalk
    14.02.2023 20:41
    Reply to  Eins

    Skaips ir neizdevies piemērs, jo pēc pārdošanas m$ tajā integrēja Lync kodu.

    Eins
    14.02.2023 20:52
    Reply to  digitalk

    Nu bet tas ir tas ko teicu – ķip cenšas kaut ko baigi uzlabot, bet vairāk tikai sačakarē.

    Skype mierīgi varēja būt WA vietā, bet pārspīlēja un sa…isās meistarībā.

    digitalk
    14.02.2023 21:00
    Reply to  Eins

    nē, tā nebija uzlabošana. m$ pabāza savu biznesa nedarisinājumu zem nopirktā vārda, jo biznesa klienti ir vieglāk slaucami par bezmaksas mājas lietotājiem. nav gan īsti zināms, ko m$ ieguva pērkot Skaipu, visticamāk kādus gatavus risinājumus p2p čatiem un video.

    Krotow
    14.02.2023 20:44
    Reply to  Eins

    Skype tagad pēc būtības ir Microsoft Linc un darbojas caur MS serveriem. No kādreizējā P2P Skype tur praktiski nekas vairs nav palicis.

    Reklāma