Web Analytics
More
    Reklāma

    “SpaceX” nevēlas, lai Ukraina izmanto “Starlink” internetu militāro dronu kontrolei

    Jaunākie raksti

    Kad sākās karš Ukrainā, Īlons Masks nevilcinājās un samērā ātri nodrošināja kara plosītajai valstij “Starlink” ātrgaitas interneta pakalpojumus. Sākotnēji tie primāri tika izmantoti saziņas nodrošināšanai, vēlāk arī, piemēram, militāro dronu kontrolei. Un šajā punktā “SpaceX” nu radušies iebildumi, uzņēmumam paziņojot, ka nevēlas, lai “Starlink” tiktu pielietots militāro dronu kontrolei.

    “SpaceX” prezidente un operatīvā vadītāja Gvena Šotvela (Gwynne Shotwell) Federālās aviācijas administrācijas konferencē uzsvērusi, ka “SpaceX” iebilst pret “Starlink” izmantošanu militāro bezpilota lidaparātu vadīšanai, piebilstot, ka pakalpojums neesot domāts “uzbrukuma mērķiem”. Vienlaikus uzņēmums pilnībā atbalsta “Starlink” pielietošanu sakaru nodrošināšanai starp Ukrainas karavīriem. Pēc Šotvelas teiktā, “SpaceX” jau sācis ierobežot “Starlink” izmantošanu kaujas dronu kontrolei.

    Reklāma

    Tikmēr Ukraina par šādu “SpaceX” rīcību nav tik satraukta, kā būtu sagaidāms. Nacionālās drošības padomes sekretārs Oleksijs Daņilovs norāda, ka valsts militārajās operācijās nepaļaujas tikai un vienīgi uz “Starlink” pakalpojumu. Taču šobrīd, kad servisu vairs nevar izmantot dronu kontrolei, vien atsevišķos gadījumos būšot jāmaina uzbrukuma stratēģija un līdzekļi.

    Savukārt Ukrainas Iekšlietu ministrijas padomnieks Antons Geračenko uzsver, ka “Starlink” līdz šim ir izglābis “simtiem tūkstošu dzīvību”. Ukraina šo servisu ir aktīvi izmantojusi saziņas nodrošināšanai starp civiliedzīvotājiem, valdības pārstāvjiem, militārajām vienībām. Ilgu laiku “Starlink” tika izmantots arī militāro dronu kontrolei, konkrētāk, izlūkošanas lidojumu koordinēšanai, mērķēšanai no liela attāluma un uzbrukumiem.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    10 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Tasesmues
    10.02.2023 11:54

    Ceru, ka Īlons nonāks vēstures mēslainē!

    Dindāls
    10.02.2023 13:53
    Reply to  Tasesmues

    Teslu īpašnieki (un radi un kaimiņi) jau viņu pazīst kā appisēju.

    Biteme
    10.02.2023 12:18

    Masks uzķērās uz krievu makšķeres – šie apelēja pie godkārības, tu taču esi kosmosa vecis, mēs bijām kosmosa veči, nu nejaucies konfliktā, mūs vieno kosmosa lietas. Un šis lielais bērns gribēja būt kosmosa vecis krievu acīs un saglabāt attiecības ar pakaļā ievainoto Rogozinu un pārējiem “kosmonautiem” un piegrieza dronu vadību. Vārdu sakot, Masks izdarīja savu izvēli, kas atspēlēsies vēl citās lietās nākotnē (jo šis ir tikai viens solis, viena izvēle).

    Skābene
    10.02.2023 12:34
    Reply to  Biteme

    Kā saka gribēt nav kaitīgi! Kaitīgi ir dabūt negribot!

    Last edited 1 year ago by Skābene
    Andrejs Pavārs
    10.02.2023 13:43

    Masks izbrīnīts par attīstītajiem Ukraiņiem, ka viņi ir 1000x pārāki pār Krieviem :D

    Sesks
    10.02.2023 15:40

    Tikai tavos slapjajos sapņos !

    Ivis
    10.02.2023 22:41
    Reply to  Sesks

    O, vate arī kursoru lasa!

    Dindāls
    10.02.2023 13:52

    Kā var Starlinku izmantot dronos? Uz drona uzmontēts tas šķīvis?

    KKTK
    10.02.2023 14:05
    Reply to  Dindāls

    Es arī gribētu redzēt atbildi uz šo jautājumu.

    Skābene
    10.02.2023 15:02
    Reply to  KKTK

    Tu-141 ir pietiekami liels, lai izmantotu to pašu Starlink, ko AirBaltic! ;)

    Reklāma