Web Analytics
More
    Reklāma

    Īlons Masks noteicis jaunu datumu “Starship” orbitālajam lidojumam. Vai šoreiz izdosies?

    Jaunākie raksti

    “SpaceX” par savas raķešu sistēmas “Starship” palaišanu runā jau dažus gadus. 2021. gadā aktīvi notika “Starship” prototipu izmēģinājumi, kam aktīvi sekojām līdzi. Savukārt pērn bija paredzēts veikt pirmo “Starship” orbitālo lidojumu. Tiesa gan, dažādu sarežģījumu dēļ, tostarp Federālās Aviācijas administrācijas atļaujas gaidīšanas dēļ, šo pasākumu nācies atlikt un atlikt. Visas cerības uz šo gadu. Nesenā atbildē uz komentāru “Twitter” Masks atklājis, ka “Starship” pirmais orbitālais lidojums tiek plānots jau martā.

    Atbildot uz vienu no savu sekotāju jautājumiem “Twitter”, Masks atklājis, ka, ja atlikušie testi noritēs bez problēmām, “Starship” palaišana varētu notikt jau nākammēnes.

    Lai gan “Starship” palaišanas datums pēdējo pusotru gadu tiek pārcelts, ir pamats domāt, ka martā tik tiešām tas būs gatavs orbitālajam lidojumam. Par to liecina, piemēram, janvārī veiksmīgi paveiktais pirmais degvielas uzpildes izmēģinājums. “SpaceX” abos raķešu sistēmas posmos veiksmīgi iepildīja vairāk nekā 4,5 miljonus litru šķidrā skābekļa un metāna degvielas.

    Viens no svarīgākajiem testiem, kas “SpaceX” vēl jāveic, lai uzņēmums iegūtu Federālās aviācijas administrācijas atļauju orbitālajam testa lidojumam, ir pirmās pakāpes posma “Super Heavy” visu 33 “Raptor” dzinēju statiskā iedarbināšana. Būtiski, ka līdz šim “SpaceX” vienlaicīgi iedarbinājis maksimums 14 dzinējus.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma