Web Analytics
More
    Reklāma

    Iespējams, decembrī “SpaceX” raķešu sistēma “Starship” veiks pirmo orbitālo lidojumu

    Jaunākie raksti

    Pagājušo gadu “SpaceX” aktīvi veica kosmosa kuģa “Starship” prototipu izmēģinājumus. Uzņēmums sākotnēji bija plānojis jau 2021. gada vasarā veikt pirmo “Starship” orbitālā lidojuma testu. Taču līdz pat šī gada novembrim to aizkavēja gan tehniskas ķibeles, gan fakts, ka Federālās aviācijas administrācija (FAA) nebija teikusi savu gala vārdu par izmēģinājuma ietekmi uz vidi. Nu apstiprinājums beidzot saņemts, ļaujot “SpaceX” ieplānot “Starship” pirmā orbitālā lidojuma norisi decembra sākumā.

    Saskaņā ar “SpaceX” līdzšinējo plānu kosmosa kuģis “Starship” ar pirmās pakāpes raķeti “Super Heavy” tiks palaists no uzņēmuma raķešu palaišanas vietas “Starbase”, kas atrodas Teksasas štata ciematā Boka Čika. Trīs minūtes pēc palaišanas “Super Heavy” atdalīsies no “Starship” un piezemēsies uz platformas Meksikas līcī. Savukārt kosmosa kuģis turpinās lidojumu līdz orbītai un pēc tam veiks ceļu atpakaļ, nolaižoties netālu no Havaju salām. “SpaceX” paredz, ka šī misija kopumā varētu būt 90 minūtes gara.

    Reklāma

    Neskatoties uz to, ka FAA atļauja par orbitālā lidojuma veikšanu tika saņemta vasarā, lai iegūtu licenci, ka palaišanu var veikt tieši Boka Čika, “SpaceX” bija jāveic vēl vairāki desmiti dažādu aktivitāšu, lai mazinātu lidojuma ietekmi uz vidi. Ar to uzņēmums ir veiksmīgi ticis galā. Tagad vēl atliek veikt virkni dažādu testu, tostarp raķetes “Super Heavy” visu 33 “Raptor” dzinēju statiskās uguns pārbaudi, un tad jau, cerams, “Starship” varēs doties ceļā.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma