Web Analytics
More
    Reklāma

    “Facebook” katru dienu lieto 2 miljardi cilvēku

    Jaunākie raksti

    4. februārī savu 19. jubleju svinēs sociālais tīkls “Facebook“. Lai arī platforma jau sasniegusi pilngadības vecumu, tās aktīvo lietotāju bāze turpina augt, neskatoties ne uz ko. Informējot par saviem iepriekšējā ceturkšņa finanšu datiem, “Meta” atklāja, ka šobrīd “Facebook” izmanto divi miljardi aktīvo lietotāju jeb 25% planētas iedzīvotāju.

    Uzņēmuma vadītājs Marks Zakerbergs informēja, ka 2022. gada 4. ceturksnī “Facebook” reģistrējušies 16 miljoni jaunu lietotāju, kas ļāva sasniegt zīmīgo divu miljardu slieksni. Grafikā zemāk redzams, ka pēdējos divus gadus “Facebook” ir diezgan labi veicies ar aktīvo lietotāju skaita audzēšanu. Taču būtiski, ka vienīgais no minētajiem trim pasaules reģioniem, kur lietotāju skaits pēdējā laikā šļūk lejup, ir tieši Eiropa. Tas īsti neizbrīna, jo, piemēram, Latvijā esmu novērojusi, ka cilvēkiem interese par “Facebook” ir krietni mazinājusies un aktivitāte notiek citās platformās.

    Reklāma

    Tiesa, “Facebook” nav pirmā “Meta” platforma, kuras aktīvo lietotāju skaits sasniedzis divus miljardus. “WhatsApp” šajā ziņā bija pirmā, un pagaidām nešķiet, ka cilvēki aktīvi rautos uz citām saziņas lietotnēm.

    Zakerbergs arī paziņojis, ka šis “Meta” būs “efektivitātes gads”. Uzņēmums jau iepriekš uzsvēris, ka tieši efektivitāte esot šī brīža prioritāte. Tas nozīmē, ka “Meta” atsakās no mazāk veiksmīgiem projektiem un atlaiž darbiniekus tajās nodaļās, kur to ir vairāk nekā vajadzīgs. Vienlaikus uzņēmums joprojām lielu uzmanību veltīs VR, AR metaversa projektiem, neskatoties uz to, ka šīs jomas “Meta” joprojām nenes nekādu peļņu. Vēl skarbāk – uzņēmums 2022. gadā šajos projektos pazaudēja 14 miljardus dolāru.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma